Landsbygdsnätverket
Närbild på Sofia Lindblad.

Ny kampanj: Varför EU-pengarna är bra för oss alla

En ny kampanj om varför EU-pengarna är bra för oss alla. Det planerar Landsbygdskommunikatörerna, som är en del av Landsbygdsnätverket, nu för. Sofia Lindblad, du är enhetschef på kommunikationsavdelningen på Lantbrukarnas Riksförbund (LRF) och ledamot i arbetsgruppen. Varför kan det behövas en kampanj som denna?

– Många i Sverige vet inte vad vi som EU-medborgare får för EU-pengarna och flera är negativt inställda. Vi tycker att det är viktigt att visa upp vad vi alla faktiskt får för pengarna, så som en levande landsbygd med allt vad det innebär, mat på våra tallrikar, fler företag och kultur på landsbygden. Det och mycket annat.

Vem kan vara med i kampanjen?

– Alla som är medlemmar i Landsbygdsnätverket och gärna så många som möjligt så vi får många olika röster som berättar utifrån just sin verksamhet. Vi vill visa upp mångfalden av utvecklingen som satsningarna med EU-medlen ger oss.

Nu är ni i början av planeringen. Finns det en chans att komma med inspel?

– Absolut, vi vill ha många inspel och tankar med i projektet och ju tidigare desto bättre.

Vad skulle kunna hända om många hoppar på idén?

– Arbetsgruppen ser stora möjligheter att göra avtryck i debatten och faktiskt få många människor i Sverige att förstå hur mycket bra saker vi alla får av de EU-pengar som går ut till samhället. Vi kommunikatörer gillar ju stor räckvidd och det är självklart vårt mål, att kunna räkna hem en hög räckvidd och dialog med allmänheten.

När skulle det här kunna bli av?

– Vi planerar för att gå live våren 2023.

Vad hoppas du på nu?

– Att vi blir många medlemmar som tycker detta är viktigt och ska bli kul! Om vi är många som deltar med våra olika perspektivet kan detta bli en riktigt stark kampanj som sätter avtryck och hjälper till att förändra synen på EU-stöden. Vi kanske till och med kan få något kommunikationspris. 😉

Publicerades