Landsbygdsnätverket
Först en lantbrukare med en drönare på öppet fält, ett äppelträd och en ren i närbild

Foto Picmonkey

Sök stöd för att bilda en innovationsgrupp

Nu har Jordbruksverket gått ut med vårens datum för att ansöka om att bilda innovationsgrupper. Innan du ansöker om att få genomföra ett innovationsprojekt kan du få stöd för att sätta samman en grupp. Stödet finns för dig som har en idé till en innovation inom jordbruk, trädgårds- eller rennäringen.

Syftet med stöden är att få fram nya innovativa lösningar på gemensamma utmaningar genom att skapa bättre kopplingar mellan forskningsresultat, ny teknik och praktiskt arbete inom jordbruk, trädgård och rennäring.

Vem kan få stöd?

Företag, föreningar, kommuner, regioner, myndigheter och andra organisationer som har en idé om en innovation kan söka. Privatpersoner kan inte få stödet.

Ett stöd för att bilda grupp, ett för att genomföra projekt

Det finns två typer av stöd inom det europeiska innovationspartnerskapet EIP-Agri. Ett stöd för att bilda en innovationsgrupp och ett stöd för att genomföra ett innovationsprojekt.

Jordbruksverket uppmuntrar alla som har en innovativ idé att först söka gruppbildningsstödet för att eventuellt senare gå vidare med en ansökan för att genomföra projekt. Men det är inget krav. Intresserade väljer om de enbart vill söka stöd för att bilda en innovationsgrupp eller för att genomföra ett innovationsprojekt.

Ansök på  Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Jordbruksverkets webb  Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.för att bilda en innovationsgrupp Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kom ihåg innovationssupporten

Kontakta gärna innovationssupporten hos oss på Landsbygdsnätverket. Med dem kan du diskutera din idé och få tips på deltagare till din innovationsgrupp.

Låt dig inspireras

På Landsbygdsnätverkets webbplats finns också databasen Godkända innovationsprojekt. Här kan du läsa om alla godkända innovationsprojekt som fått genomförandestöd i förra programperioden.

Datum för beslutsomgångar våren 2023

För att Jordbruksverket ska bedöma din ansökan behöver du skicka in den senast följande datum:

  • 19 februari 2023
  • 16 mars 2023
  • 20 april 2023
  • 18 maj 2023

Ansökningarna bedöms ungefär en vecka efter respektive datum. Datum för beslutsomgångar under hösten kommer senare i vår.

Publicerades