Landsbygdsnätverket
Lisa Blix Germundsson, Ragni Andersson och Inger Pehrson jobbar alla i Landsbygdsnätverkets innovationssupport.

Lisa Blix Germundsson, Ragni Andersson och Inger Pehrson jobbar alla i Landsbygdsnätverkets innovationssupport. Foto fr. v. privat, Anna Wennberg, privat

Träffa innovationssupporten på Sveriges största mötesplatser för lantbrukare

I juni och juli går Borgeby fältdagar och Brunnby lantbrukardagar av stapeln. Med på båda eventen är Landsbygdsnätverkets innovationssupport. De ska informera om innovationsstödet EIP-Agri och alla dess möjligheter. Inger Pehrson, du sitter i innovationssupporten med ansvar för bland annat animalieproduktion, vad blir ert viktigaste budskap under de här dagarna?

Inger Pehrson i starkt grön väst

Foto Inger Pehrson

– Missa inte möjligheten att utveckla en idé till en innovativ produkt eller tjänst med full betalning! Det finns 525 miljoner till nya innovationsprojekt och det är viktigt att fler kan använda pengarna.

Varför har ni valt att vara med på de här två eventen?
– Till Borgeby och Brunnby kommer väldigt många lantbrukare från Sveriges alla delar. Hit kommer också många företag som i sin tur har ett stort kontaktnät. Slutligen finns här rådgivare och forskare. Alla är viktiga mottagare av information om möjligheterna med innovationsstödet.

– På Borgeby passar det också bra att ha en projektledarträff för erfarenhetsutbyte under lättsamma former. Det är uppskattat!

Ni kommer också ha seminarier. Vad kan du berätta om dem?
– Seminarierna handlar om alla olika områden inom jordbruk och trädgård där energieffektiviseringar är möjliga. Vi behöver fler innovativa lösningar för såväl klimatet som för lönsamheten. Innovationsstödet ger möjlighet att i projektform med betalda kostnader jobba fram lösningar som kan sättas på marknaden.

Hur hittar man er?
– På Borgeby finns vi i Jordbruksverkets stora monter och på Brunnby finns i i en egen monter, nummer 70. Vi kommer också vandra omkring på mässområdet och besöka olika montrar och informera om EIP och innovationsstödet.

Vad skulle du vilja säga till de besökare som kommer till Borgeby och Brunnby?
– Vi vill väldigt gärna träffa er så håll utkik efter våra illgröna västar!

Var hittar man er om man vill komma i kontakt med innovationssupporten redan nu?
– Du hittar vem du ska prata med om vad på vår kontaktsida Länk till annan webbplats..

Faktaruta

Borgeby Fältdagar 2023 Länk till annan webbplats.,

Onsdag 28 juni - torsdag 29 juni

Tema: Energi och Ekonomi

Brunnby lantbrukardagar 2023 Länk till annan webbplats.

Onsdag 5 juli – 6 juli

Publicerades