Landsbygdsnätverket

Nätverksträffen februari 2017

Den 8 februari 2017 arrangerade Landsbygdsnätverket en nationell nätverksträff där närmare 700 deltagare från 17 orter var med. Det gavs möjligheter att ställa frågor och flera av dem får svar under konferensen som du kan lyssna till nedan. Johan Persson och landsbygdsminister Sven-Erik Bucht har dessutom svarat på ytterligare frågor efter nätverksträffen.

Fler svar från Johan Persson

Fler svar från landsbygdsminister Sven-Erik Bucht

Nätverksträffen arrangerades av Landsbygdsnätverket i samverkan med landets länsstyrelser med fokus på framtidens landsbygd. Träffen genomfördes ”live” på 17 orter samtidigt, via länsstyrelsernas videokonferensutrustning. På flera orter kunde deltagarna även ta del av ett lokalt program i anslutning till "live-sändningen."

Framåtblickande program

Johan Persson presenterade slutbetänkandet från den parlamentariska landsbygdskommittén och landsbygdsminister Sven-Erik Bucht berättade om regeringens planer med slutbetänkandet men även om livsmedelsstrategin, skogsprogrammet och andra satsningar som regeringen har initierat. Forskaren Erik Westholm beskrev framtidens landsbygd sett ur ett forskarperspektiv. Med på träffen var också Annika Andersson-Ribbing som är politiskt sakkunnig på näringsdepartementet för att svara på frågor.

Ladda ner det gemensamma programmet för nätverksträffen Pdf, 357.4 kB, öppnas i nytt fönster.

Ladda ner Johan Perssons presentation om slutbetänkandet Pdf, 650.5 kB, öppnas i nytt fönster.

Se hela den direktsända delen av nätverksträffen: