Landsbygdsnätverket

Jordbruks- och landsbygdspolitik

Här samlar vi information om vad som är på gång inom området jordbruks- och landsbygdpolitik inför kommande programperiod 2021-2027.

Vart sjunde år ser EU över den gemensamma jordbruks- och landsbygdspolitiken tillsammans med medlemsländerna. Arbetet med kommande reform pågår just nu i hela EU.

Varje land ska ta fram en strategisk plan för hur de vill genomföra politiken. Så här presenterar regeringskansliet sin process med att ta fram planen:

Mer information från regeringskansliets senaste Sakråd hittar du genom att klicka på denna länk. Där kan du bland annat läsa om förslagen till åtgärder i strategiska planen som Jordbruksverket nu utreder.
Du kan också ta del av uppdraget som regeringen gett till Jordbruksverket om att föreslå utformning av åtgärder i den strategiska planen. Det gör du genom att klicka på denna länklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

2021-2022

Under 2021-2022 förlängs vissa delar av nuvarande landsbygdsprogram men med finansiering från nästa periods budget och från EUs återhämtningspaket. Regeringskansliet med hjälp av Jordbruksverket jobbar nu med att ta fram programändringar för innevarande landsbygdsprogram om vilka åtgärder som fortsätter och vilka som eventuellt tillkommer.

Mer information om behovsanalysen inför den strategiska planen finns på regeringens webblänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Läs mer om EU:s gemensamma jordbruks- och landsbygdspolitik på Jordbruksverkets webblänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Hur hänger Farm to fork ihop med CAP?

Ta del av vårt inspelade webbinarium där Carl-Johan Lindén från DG Agri presenterar hur EU-kommissionens strategi Farm to fork är kopplad till den gemensamma jordbruks- och landsbygdspolitiken, CAP.

Webbinariet genomfördes den 17 juni.

Titta på webbinariet direkt i Adobe Connect via denna länk.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Eller via YouTube nedan.

Hur går arbetet inför nästa period? Om CAP och havs- och fiskeriprogrammet

Andreas Mattisson från Jordbruksverket föreläser om hur myndigheten jobbar med förberedelserna inför nästa programperiod.

Webbinariet genomfördes den 18 mars.

Titta på webbinariet direkt i Adobe Connect via denna länk.öppnas i nytt fönster Eller via YouTube nedan.

Besöksadress
Landsbygdsnätverkets kansli Vallgatan 8, Jönköping

Kontakt
036 – 15 50 00
Skicka e-post


Logotype EU