Landsbygdsnätverket
Till vänster i bild syns en Sven-Åke Larsson iklädd jägarkläder tillsammans med en hund och till höger syns Tobias Hjortstråle iförd rutig skjorta och tweedväst uppe på ett tak med utsikt över Stockholm

Sven-Åke Larsson, kock, jägare samt medlem i styrelsen för Svenskt Viltkött och Tobias Hjortstråle, vilthandläggare på Länsstyrelsen Stockholm i podden Landet om vildsvinskött som resurs. Fotografer från vänster: Helga Fredholm och Marcus Bertilsson.

#115 Uppdrag vildsvin - är köttet en outnyttjad resurs?

De bökar och river upp såväl känslor som marken – vildsvinen. Många är överens om att djuren, som förökar sig i rekordfart ute i skogarna, är en outnyttjad resurs. Så varför hamnar inte mer vildsvinskött från de svenska skogarna på våra tallrikar?

Det handlar om okunskap såväl hos jägare som konsumenter, det menar gästerna i veckans avsnitt av Landet – podden bortom storstan.

Medverkande:
Sven-Åke Larsson, kock, jägare och medlem i styrelsen för Svenskt Viltkött.
Tobias Hjortstråle, vilthandläggare på Länsstyrelsen Stockholm.

Frilevande vilt är det bästa ur klimatsynpunkt om man vill äta kött. Både jägare och konsumenter behöver utbildas om vildsvinen.
Tobias Hjortstråle

Det är ett fantastiskt kött och konsumenterna behöver informeras om vildsvinsköttet.
Sven-Åke Larsson

Publicerades 2020-09-21

Besöksadress
Landsbygdsnätverkets kansli Vallgatan 8, Jönköping

Kontakt
036 – 15 50 00
Skicka e-post


Logotype EU