Landsbygdsnätverket
Sebastian Remvig och Simon Wancke

Att hitta managementfördelar så att du faktiskt tjänar pengar, det underlättas rejält om du har en utbildning. Det hävdar poddens gäster Sebastian Remvig och Simon Wancke i veckans avsnitt av Landet. Foto: Ida Lindhagen

Bonden och utbildningen - Podden Landet #35

Det finns ett växande intresse för att bli bonde och bidra till en ökad matproduktion. Som för alla andra yrken krävs kunskap för att komma igång. Vilken väg ska man då ta för att nå målet? Simon Wancke är utexaminerad lantmästare och Sebastian Remvig pluggar till agronom och är ordförande i Ultuna studentkår. De har valt olika utbildningsvägar och diskuterar i detta avsnitt just vikten av olika kunskaper.

– Bonde är en business där man behöver kompetens inom både biologi, teknik och ekonomi. Och kan du inte allt det måste du utbilda dig eller plocka in hjälp så att du får den kompetens som behövs i företaget, säger Sebastian Remvig som är agronomstudent. Men jag tycker inte det finns någon anledning att pressa sig till universitetet bara för att.

– Det är inget absolut krav att man ska ha någon form av utbildning för att bli bonde, men det är ett väldigt komplext yrke, säger Simon Wancke, lantmästare och ledamot i Landsbygdsnätverkets arbetsgrupp Unga i Gröna Näringar. Många svenska bönder är väldigt duktiga producenter, men utmaningen är också att vara företagare, att ha grepp om helheten i sin business.

Medverkande i Landsbygdsnätverkets podd Landet:
Simon Wancke, lantmästare, engagerad i Naturbruksskolorna och ledamot i Landsbygdsnätverkets arbetsgrupp Unga i Gröna Näringar.
Sebastian Remvig, agronomstudent och ordförande i Ultuna studentkår.

Journalist: Ida Lindhagen

Följ Landet - podden bortom storstan på Facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.!

Du kan lyssna på podden genom att spela upp den här nedan. Du kan också prenumerera på våra avsnitt genom att ladda ner exempelvis appen Pocket Casts Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller lyssna via iTunes Podcaster Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Sök på: Landet

Alla avsnitt finns också samlade på vår sida för Landet

Publicerades