Landsbygdsnätverket
Mat och gästfrihet är kännetecknande för Höga Kusten

Mat och gästfrihet är kännetecknande för Höga Kusten. Välkommen på leaderträff i maj!

Dags för anmälan till leaderträffen

Årets träff som arrangeras 16-17 maj är fullspäckad med intressant innehåll, men bjuder även på mycket tid för erfarenhetsutbyte och många goda exempel som är till nytta i leaderarbetet. Utöver detta kommer deltagarna också att erbjudas en smak- och naturupplevelse utöver det vanliga i Höga Kusten.
– Vi har reserverat plats för deltagare från samtliga leaderområden men det är viktigt att anmälningarna kommer in så fort som möjligt, säger Beata Allen.

Den nationella leaderträffen som i år har temat ”Drivkraft på landsbygden – Entreprenörskap skapar en levande landsbygd” kommer att ge kunskap och inspiration genom flera olika föreläsningar och visa på drivkraften och möjligheterna med entreprenörskap på landsbygden.

– Ta chansen och lyssna till bland andra Caroline Wigren, forskare vid Lunds Universitet och Jerry Engström som tidigare var marknadschef för Fjällräven och som grundade FriluftsByn, uppmanar Beata Allen som är projektledare för leaderträffen.
– Deltagarna har även möjlighet att lämna synpunkter till det dialogpass som vi ska ha med Jordbruksverket. Det är ett bra tillfälle för leaderområdena att lyfta frågeställningar men vi är beroende av att få inspel för att det ska bli ett bra pass, tillägger Beata.

Fantastiska Höga Kusten

Att säga att Höga Kustens natur är unik är ingen överdrift. Höga Kusten utsågs till världsarv av UNESCO år 2000. Höga Kusten har också de senaste åren tillhört Sveriges snabbast växande besöksdestinationer. Den storslagna naturen, smakerna och kulturen lockar idag besökare från när och fjärran och förra året var Höga Kusten den region i Sverige som hade störst tillväxt bland utländska besökare.

Höga Kusten är också ett område fyllt med en stark entreprenörsanda. I regionen hittar man därför allt från några av Sveriges största industrier, småskaliga mathantverksföretag till världens främsta gindestilleri. Leader Höga Kusten fyller en viktig funktion genom att guida företagen genom alla utvecklingsmöjligheter och visa vägar framåt.

Läs mer om leaderträffen på vår webbsida där du även finner länk till anmälan.

www.landsbygdsnatverket.se/leadertraff

Publicerades