Landsbygdsnätverket
Ung Ullbaggestipendiet

Med motiveringen ”Med såväl djurens som kundernas väl i centrum, erbjuder dessa energiska entreprenörer efterfrågade tjänster med marknadspotential. En bra start för fortsatt gemensamt företagande!” tilldelades Elin och Amanda Ung-Ullbaggestipendiet.

Elin och Amanda vann Ung-Ullbagge för sitt företag

Elin Bengtsson och Amanda Eliasson på Munkagårdsgymnasiet i Halland knep årets Ung-Ullbagge för visat entreprenörskap i sitt projekt Nötdjurens UF. Det var åttonde gången som Naturbruksskolornas förening delade ut en Ung-Ullbagge som från och med nu och ett år framåt står i Munkagårdsgymnasiets prisskåp.

- Det känns jättebra och roligt. Vi har haft nominerade elevgrupper tidigare år och har tänkt att någon gång är det vår tur. I år blev det vår skola som vann tack vare de duktiga tjejerna i Nötdjurens UF, säger Stefan Larsson, driftschef på Munkagårdsgymnasiet i Halland.

Med juryns motivering ”Med såväl djurens som kundernas väl i centrum, erbjuder dessa energiska entreprenörer efterfrågade tjänster med marknadspotential. En bra start för fortsatt gemensamt företagande!” tilldelades Elin och Amanda Ung-Ullbaggestipendiet för sitt unga företag Nötdjurens UF. Pdf, 695.5 kB.

Ung Ullbagge

Borderbomb UF

Fodervärd åt en ullbagge

Via Hushållningssällskapens Förbund är första vinsten numera 5 000 kronor, vinnarna får diplom samt att skolan blir ”fodervärd” under ett år för den vackra och tunga Ung-Ullbaggestatyetten, formgiven av Peter Gadh. Nytt för i år är att vi även delar ut två andrapris à vardera 1 000 kronor, berättar agronom Maria Elinder, kanslichef på Naturbruksskolornas förening.

Ung-Ullbaggestipendiets andrapris delas mellan till Borderbomb UF, Pdf, 757 kB. Naturbruksgymnasiet Blekinge som drivs av Louise Olsson och Emmy Karlsson.

Ung Ullbagge

Foodstation UF

På delad andraplats kom projektet Foodstation UF Pdf, 591 kB., Lillerudsgymnasiet, Värmland som drivs av Malin Molin, Philippa Skogman och Alva Opheim.

Bakgrunden till Ung-Ullbaggestipendiet är att Naturbruksskolornas förening själva vann Landsbygdsnätverkets Ullbagge 2010 för årets bästa ungdomssatsning på landsbygden med projektet ”Företagsamma naturbrukselever i autentiskt lärande ger landsbygdsutveckling”.

- Tack vare att Naturbruksskolornas förening instiftade Ung-Ullbaggestipendiet sprids goda exempel på nytänkande och utveckling i landsbygdens företagande, säger Nils Lagerroth, samordnare i Landsbygdsnätverket.

Munkagårdsgymnasiets driftschef Stefan Larsson håller med.

- Alla morötter är bra.

Text: Mickan Thor

Ung-Ullbagge

Munkagårdsgymnasiets rektor Maria Johnsson-Thorén och driftschef Stefan Larsson tar emot priset av Claes-Göran Claesson, Hushållningssällskapets förbund. Foto: Maria Elinder

Publicerades