Landsbygdsnätverket
Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

"Få så mycket pang för pengarna som möjligt" - Landet lär #15

I tisdagens Landet lär-webbinarium berättade Theres Sundberg om resultaten från en färsk kartläggning om hur fondsamordning har fungerat inom lokalt ledd utveckling.

Missa inte att anmäla dig till träffen!

Den 4 december hålls en nationell träff om fondsamordning i praktiken. Läs mer om träffen på anmälningssidan. Öppnas i nytt fönster.

Hon är verksamhetsledare på Leader Gästrikebygden och sitter också med i Landsbygdsnätverkets grupp för fondsamordning. Theres Sundberg har den senaste programperioden jobbat med alla fyra fonder i sitt område och i sin föreläsning förklarade hon vad det egentligen innebär.

- Jag vill sammanfatta det som att man på alla nivåer vill få så mycket pang för pengarna som möjligt. Och det är väl ganska rimligt, säger hon.

Hon berättade också om resultaten i den kartläggning som gjorts om hur fondsamordningen har fungerat inom lokalt ledd utveckling. I den framgår att man i många leaderområden ser stora möjligheter med flera fonder samtidigt som det finns begränsningar i de olika fondernas regelverk. Rapporten kan du läsa här. Pdf, 1.2 MB, öppnas i nytt fönster.

Vill du anmäla dig till kommande
webbinarier?


Gå till vår Landet lär-sidaPublicerades