Landsbygdsnätverket

Fem år av landsbygdsutveckling samlat

Landsbygdens Bästa 2009-2013 samlar alla vinnare av en Ullbagge vid Landsbygdsgalan. Massor av projekt och företag finns med som alla varit med och utvecklat den svenska landsbygden på ett utomordentligt sätt.
– Det har under programperioden varit viktigt att visa att de pengar som satsats inom landsbygdsprogrammet har gjort nytta men också för att vi ska lära oss av de landsbygdssatsningar som varit lyckade, säger Peter Melin, ordförande för Landsbygdsnätverkets styrgrupp.

Landsbygdens_Bästa_09-13_op

Landsbygdens Bästa 2009-2013 innehåller många goda exempel på lyckade landsbygdssatsningar.

Det är en diger samling av goda exempel som alla är satsningar som stöttats av landsbygdsprogrammet. I Landsbygdens Bästa 2009-2013 kan man läsa om en ladugård som blev teater och restaurang, lantbrukare som förädlar sina råvaror från gården, innovativa idéer som blir verkliga företag och produkter, personer från andra länder som bidrar till en intressantare landsbygd – helt enkelt hur människors entusiasm och driv tas tillvara för en bättre landsbygd.

 

Varje år mellan 2009 till 2013 arrangerade Landsbygdsnätverket Landsbygdsgalan där Ullbaggar delades ut för årets bästa satsningar inom olika kategorier. De som slutnominerades i varje kategori samlades i boken Landsbygdens Bästa som gavs ut årligen. Nu har alla vinnare samlats i en och samma bok. Och det är projekt och företag som håller mycket hög kvalitet. Samtliga har genomgått en nomineringsprocess där stödhanläggande myndigheter, länsstyrelserna, Jordbruksverket, Skogsstyrelsen och Sametinget samt alla LAG-grupper varit involverade. Vinnarna har sedan utsetts av vårt vetenskapliga råd tillsammans med representanter från länsstyrelserna, LAG-grupperna, Jordbruksverket och nätverkskansliet.

 

36 vinnande projekt och företag presenteras tillsammans med deras bästa tips för lyckade landsbygdssatsningar.

Landsbygdens-Bästa-09-13_he

Klicka på bilden för att ladda ner Landsbygdens Bästa 2009-2013.

Publicerades