Foto från Offentliga måltidens dag 2020 i Mjölby kommun.
Mer medel till myndigheter för att ta fram och sprida information till företag och konsumenter om vilka livsmedel som kan räknas som hållbara. Förbättrad statistik över inköp av livsmedel till vård, skola och omsorg, för att kunna följa upp hur hållbar konsumtionen är i offentlig sektor. Detta är två av de förslag som lyfts fram i Jordbruksverkets nya rapport Hållbara livsmedelssystem – definition, pågående initiativ och förslag på åtgärder.
Många vill äta hållbart producerad mat. För att kunna göra det måste livsmedelssystemen vara hållbara. Jordbruksverket har gjort en kartläggning av de initiativ som pågår på området och lämnar förslag på åtgärder i sin nya rapport.
Läs Jordbruksverkets pressmeddelande (210322) i sin helhet. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Läs hela rapporten Hållbara livsmedelssystem - Definition, pågående initiativ och förslag på åtgärder Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Nyhet från projektet MATtanken som verkar för hållbar mat i offentlig sektor: Förslag om förbättrad statistik över inköp av livsmedel till offentlig sektor. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Publicerades