Landsbygdsnätverket
Delar av gänget från framtidsverkstaden och Landsbygdsnätverkets innovationssupport

Delar av gänget från framtidsverkstaden och Landsbygdsnätverkets innovationssupport vid Elmia Lantbruk 2016. Foto: Mårten Granert

Framtidsverkstad på Elmia Lantbruk 2016

Landsbygdsnätverket har under lantbruksmässan i Jönköping tagit initiativ till ett kunskaps- och innovationstorg med representanter från forskning, rådgivning och utbildning inom lantbruk. Mitt på torget arrangerades en framtidsverkstad.

På kunskaps- och innovationstorget vid Elmia Lantbruk 2016 var Landsbygdsnätverket ansvariga för en framtidsverkstad. Där skulle studenter från SLU och Biologiska Yrkeshögskolan tillsammans med forskare, rådgivare och utställare ta fram lösningar på olika utmaningar som alla ryms inom huvudutmaningen: En hållbar livsmedelsförsörjning år 2030. Allt för att stärka samverkan mellan forskning och praktik.

– Vi ska ta fram innovativa lösningar för jordbruket. Det här är ett kul sätt att få fram nya lösningar som kan användas i praktiken i en nära framtid, sa studenten David Johansson.

I onsdags höll Inger Pehrson från Landsbygdsnätverkets kansli, med ansvar för arbetet med EIP-Agri, ett rundabordssamtal med forskare och praktiker inför publik. En viktig lärdom därifrån var just det att det behövs fler mötesplatser där forskning och praktik kan mötas.

Se en filmad kort rapport från framtidsverkstaden. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Klicka på bilderna nedan för förstoring.

Publicerades