Landsbygdsnätverket
kollage av bilder från olika aktiviteter i landsbygderna

Foton: Jordbruksverkets bildarkiv

Ge din bild av Sverige!

Vill du vara med och ge en bredare bild av Sverige? Då vill vi gärna ha en film från dig. I maj lanseras podden Landet även på YouTube. Det gör vi genom att gifta ihop själva ljudet från avsnitten med filmer som du som lyssnare skickar in.

- Det här är en satsning för att visa på mångfalden runt om i landet, säger Maria Gustafsson, verksamhetsledare på Landsbygdsnätverkets kansli. Genom att bildsätta våra redan populära poddar vill vi förstärka gemenskapen i landsygdssverige,

Ett nytt grepp

Idag finns fler än 100 avsnitt samlade på webben för podden Landet. Från och med maj kommer de nya att läggas upp på YouTube-kanalen med samma namn. Grunden är som alltid innehållet med samtal och intervjuer och nu går det även att njuta av filmklipp medan man lyssnar.

- Vi hoppas att riktigt många vill vara med bygga Sverigebilden genom att se till att vi får filmer som speglar våra landsbygder precis så olika som de är, säger Maria Gustafsson.

- Detta innebär också att poddarna kommer att textas vilket ökar tillgängligheten för alla.

Slow-tv är en ny form

Stilen på filmerna blir slow-tv. Det vill säga att man spelar in helt vanliga händelser i sin fulla längd utan att redigera. Allt kan bli slow-tv. Det är bara fantasin som sätter gränser.

Sprid vidare

När du vill sprida detta vidare kan du enkelt skicka länken till vår sida Ge din bild av Sverige

Så här går det till:

Se hur andra har gjort

Publicerades