Landsbygdsnätverket

Inbjudan: En revolutionerande innovationssatsning

Seminarium 12 mars på KSLA i Stockholm

Vi har i Sverige ett unikt innovationsstöd på totalt 440 miljoner för jordbruk, trädgårds- och rennäring genom EU-satsningen EIP-Agri. Det möjliggör projektarbete med 100 procent finansiering. Landsbygdsnätverket har sedan starten marknadsfört EIP-Agri och innovationsstödet och erbjudit hjälp till sökande. Vad har EIP-Agri gett för resultat och hur kan vi ytterligare dra nytta av satsningen?

Den 12 mars bjuder KSLA, Kungliga Skogs- och Lantbruksakademien, tillsammans med Landsbygdsnätverket in till ett seminarium om hur vi kan nå ännu längre med innovationsstödet inom EIP-Agri.

Seminariet En revolutionerande innovationssatsning hålls på KSLA i Stockholm klockan 10-15. Hela seminariet livesänds på KSLA:s hemsida. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Gå till inbjudan och se hela programmet Pdf, 198.8 kB, öppnas i nytt fönster.

Gå till anmälningssidan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

På seminariet presenterar olika projektledare sina projekt i mindre grupper. Här finns möjligheten att ställa frågor. Efter lunch blir det en paneldiskussion om vilken nytta EIP-Agri ger för de olika näringarna. I panelen deltar Sara Byström, Hushållningssällskapet i Norrbotten-Västerbotten, Ellinor Eineren, Agricam, Werner Hilliges, Jönköping, Staffan Naess, Matbaren Grand Hotell, Stefan Renlund, Näringsdepartementet och Per Thörner, Sveaverken.

150 miljoner kvar till nya projekt

I Sverige avsattes alltså 440 miljoner i Landsbygdsprogrammet till stöd för innovationsprojekt inom jordbruk, trädgårds- och rennäringen. De första projekten startade 2016 och nu är det över 50 projekt som pågår eller har avslutas. Fortfarande finns dock mer än 150 miljoner till nya projekt och de kan pågå in på år 2022.

Syftet med EIP-Agri är dels att snabbare få fram betydelsefulla innovationer, dels förstärka och skapa nya samarbeten mellan praktiker, forskare, rådgivare, industri och organisationer. Båda syftena ser vi att vi uppnår med EIP-Agri i Sverige idag, men hur gör vi för att nå ännu längre?

Välkommen till seminariet!

Publicerades