Landsbygdsnätverket
Jag vill bli bonde - hur gör jag

Emilia Astrenius Widerström och Josefin Svensson diskuterar sin väg till drömyrket. Foto: Ida Lindhagen

Jag vill bli bonde – hur gör jag? Podden Landet #34

Intresset för att arbeta med att producera mat ökar. Men har du inte en gård att ärva eller ett stort kapital kan det vara svårt att bli bonde idag. I Landet berättar två gäster om sina vägar och val för att få kunna arbeta som matproducenter. Det är ordförande för LRF Ungdomen Emilia Astrenius Widerström som är anställd på en mjölkgård utanför Götene och Josefin Svensson från Bjärred som är bärodlare.

Veckans gäster ger tips och råd men trendspanar också om vad som kan bli det nya gröna.

– Det måste finnas något mer sätt än att äga sin gård för att kunna vara delaktig i matproduktionen i Sverige, säger Emilia Astrenius Widerström, ordförande för LRF Ungdomen. Man behöver inta ha någon speciell bakgrund, man behöver inte vara bondunge för att bli bondunge.

– Sök så mycket erfarenheter och hjälp från andra som möjligt, säger Josefin Svensson som driver en bärodling. I framtiden tänker vi mer på hur vi ska få ut max på den resurs vi har. Man kanske kan producera lika mycket på hälften så mycket mark.

Medverkande i Landsbygdsnätverkets podd Landet:
Emilia Astrenius Widerström, ordföranden för LRF Ungdomen och anställd på mjölkgård utanför Götene.
Josefin Svensson, bärodlare, Bjärred.

Journalist: Ida Lindhagen

Följ Landet - podden bortom storstan på Facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.!

Du kan lyssna på podden genom att spela upp den här nedan. Du kan också prenumerera på våra avsnitt genom att ladda ner exempelvis appen Pocket Casts Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller lyssna via iTunes Podcaster Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Sök på: Landet

Alla avsnitt finns också samlade på vår sida för Landet

Publicerades