Landsbygdsnätverket
Tillväxtverket och Landsbygdsnätverket bjuder in till seminarium om hur nyanlända entreprenörer utvecklar företagande på landsbygden. Foto: Mickan Thor.

Tillväxtverket och Landsbygdsnätverket bjuder in till seminarium om hur nyanlända entreprenörer utvecklar företagande på landsbygden. Foto: Mickan Thor.

Kom på seminarium om nyanlända entreprenörer på landsbygden

Landsbygdsnätverket och Tillväxtverket bjuder tillsammans in till ett seminarium om nyanländas möjligheter att driva företag på landsbygden.

Anmälan görs via Tillväxtverkets hemsida. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

På seminariet kommer presentationer att blandas med diskussioner om nyanländas möjligheter att driva företag på landsbygden.

Seminariet äger rum den 5 november klockan 12.00-16.00 på Tillväxtverket i Stockholm. Hela seminariet kommer att livesändas på Tillväxtverkets hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Preliminärt program

Varför främjar vi nyanländas affärsidéer på landsbygden?
Lena Carlsson, ställföreträdande generaldirektör Tillväxtverket, inleder

Hur främjar vi nyanländas affärsidéer på landsbygden?
Helena Nyberg Brehnfors, Tillväxtverket, Per Hasselberg, Landsbygdsnätverket, och Näringsdepartementet i ett samtal.

Så här gjorde vi!
Moustafa Kalil, skräddare i Hudiksvall, och Tawfik Ghosheh, butiksentreprenör i Blekinge, berättar om resan till att bli företagare i Sverige

Panelsamtal
Mitalee Kotak, Näringslivsutvecklare & Projektledare HNA (Hudiksvalls Näringslivs AB) med flera samtalar om framgångsrika modeller för att främja företagande bland nyanlända på landsbygden.

Läs även den rapport som Tillväxtverket och Landsbygdsnätverket gemensamt har tagit fram. Rapporten finns på Tillväxtverkets hemsida. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerades