Landsbygdsnätverket
podcast_landet_opt

Martin Anderberg, Johanna Svensson, Malin Gustafsson och Jenny Anderberg är alla med i den nya podcasten Landet.

Landet – en podcast från Landsbygdsnätverket

Landsbygdsnätverkets arbetsgrupper har gemensamt bestämt att satsa på en serie podcast-avsnitt som ett sätt att lyfta viktiga frågor för landsbygden. Det kommer att handla om allt från ägarskiften till naturturismens betydelse, från servicetillgång till hur vi bättre ska ta emot de flyktingar som kommer.
– Vi vill genom podden visa hur det verkligen är på landsbygden, säger Johanna Svensson som är en av initiativtagarna.

Med podden Landet, som du kommer att kunna lyssna på via iTunes, Pocket Casts eller på Landsbygdsnätverkets webbplats, vill Landsbygdsnätverket ta ett brett grepp om landsbygdens möjligheter och utmaningar. Arbetsgrupperna har identifierat ett antal områden som är viktiga att belysa och journalisten Ida Lindhagen har fått i uppdrag att utforma avsnitten på ett intressant och underhållande sätt.

 

Den 3 mars är det premiär för det allra första avsnittet som förhoppningsvis kommer att hitta till dina hörlurar medan du är på väg till jobbet, sitter och myser framför brasan eller kanske medan du är ute och joggar.

 

– Det finns så många driftiga människor och vi vill visa att landet kan ge dig, som ung, precis lika mycket som staden. Om inte mer, säger Johanna Svensson som är en ung företagare inom mjölk- och köttproduktion och som också är med i ett avsnitt av podden. Där delar hon med sig av sina erfarenheter från familjens ägarskifte.

Publicerades