Landsbygdsnätverket
Landet lär #13. Foto: Anne Dillner/Scandinav bildbyrå

Lauri Hyttinen från finska Landsbygdsnätverket berättar om hur man jobbar med Smart Villages i Landet lär #13. Foto: Anne Dillner/Scandinav bildbyrå

Landet lär #13 - Smart Villages: Så gör man i Finland - webbinarium 16 oktober

I nästa avsnitt av Landet lär åker vi över Östersjön till Finland. Där berättar Lauri Hyttinen från det finska Landsbygdsnätverket om hur man jobbar med Smart Villages i Finland.

Lauri Hyttinen.

Lauri Hyttinen.

Missa inte att anmäla dig till nätverksträffen!

Årets digitala nätverksträff genomförs den 6 november och har temat Smarta landsbygder i framkant. Klicka på länken för att komma till anmälan. Sista anmälningsdag är 25 oktober.

Lauri Hyttinen är nätverksexpert i finska Landsbygdsnätverket och har också deltagit i Europeiska Landsbygdsnätverkets tematiska grupp för att främja Smart Villages.

- Smart Villages är inte någonting nytt. Det finns en stor mängd smarta landsbygder överallt. Men vi kan bli smartare och starkare, säger Lauri Hyttinen.

- Hur vi kommer att göra det vet vi inte ännu men vi måste försöka göra någonting och lära av våra framgångar och misslyckanden.

I sin föreläsning kommer Lauri bland annat att bjuda på inspiration från finska organisationer och myndigheter. Han pratar också om satsningen "Finlands smartaste by".  

Tisdag 16 oktober klockan 12.00-12.45

Anmäl dig till webbinariet genom att klicka på länken. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Du får en länk till webbinariet till din e-postadress efter att du har anmält dig.

Teknisk information

Verktyget vi använder heter Adobe Connect. När du klickar på länken till webbinariet uppmanas du att installera programvaran på din dator. Godkänn installationen och återanslut sedan till webbinariet.

Använder du en mobil eller surfplatta laddar du först ner Adobe Connects app och ansluter sen till webbinariet via länken.

 

Om Landet lär

Landet lär är Landsbygdsnätverkets webbinarieserie. Ett webbinarium är ett seminarium som direktsänds på webben. Du har möjlighet att ställa frågor och interagera med föreläsaren. Avsnitten spelas också in så att du kan titta på dem i efterhand.

Kommande och tidigare avsnitt av Landet lär Länk till annan webbplats.

Publicerades