Landsbygdsnätverket
Theres Sundberg föreläser i Landet lär #15. Foto: Shutterstock

Theres Sundberg, verksamhetsledare Leader Gästrikebygden, föreläser i Landet lär den 13 november. Foto: Shutterstock

Landet lär #15- Ökat engagemang med fondsamordning - webbinarium 13 november

I det här webbinariet föreläser Theres Sundberg, verksamhetsledare för Leader Gästrikebygden, om hur fondsamordning ger ett ökat engagemang på landsbygden.

Missa inte att anmäla dig till träffen!

Den 4 december hålls en nationell träff om fondsamordning i praktiken. Läs mer om träffen på anmälningssidan. Öppnas i nytt fönster.

Sverige är det land i EU som gått längst med samordningen mellan EU:s fyra investeringsfonder i arbetet med lokalt ledd utveckling genom leadermetoden. Det har bland annat inneburit att andra typer av projekt har kunnat stödjas och att fler aktörer har involverats i leaderarbetet.

Samtidigt finns en utmaning i att samordningen sker på olika sätt i olika regioner och mellan olika aktörer. I det här Landet lär-webbinariet berättar Theres Sundberg, verksamhetsledare för Leader Gästrikebygden, om de mervärden och utmaningar som samordningen har inneburit.

- Vi är ett fyrfondsområde och det har varit jättehäftigt. Det för med sig stora möjligheter men också utmaningar, säger hon.

Till grund för föreläsningen finns en kartläggning om hur Sveriges leadergrupper upplever effekterna av fondsamordningsuppdraget. Webbinariet blir en del i diskussionen inför utformningen av nästa programperiod.

- Nu är det dags att reflektera över hur det har varit hittils och hur man kan utveckla det vidare och göra det ännu bättre i nästa programperiod, säger Theres Sundberg.

Tisdag 13 oktober klockan 12.00-12.45

Anmäl dig till webbinariet på anmälningssidan. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Du får en länk till webbinariet till din e-postadress efter att du har anmält dig.

Teknisk information

Verktyget vi använder heter Adobe Connect. När du klickar på länken till webbinariet uppmanas du att installera programvaran på din dator. Godkänn installationen och återanslut sedan till webbinariet.

Använder du en mobil eller surfplatta laddar du först ner Adobe Connects app och ansluter sen till webbinariet via länken.

Om Landet lär

Landet lär är Landsbygdsnätverkets webbinarieserie. Ett webbinarium är ett seminarium som direktsänds på webben. Du har möjlighet att ställa frågor och interagera med föreläsaren. Avsnitten spelas också in så att du kan titta på dem i efterhand.

Kommande och tidigare avsnitt av Landet lär Länk till annan webbplats.

Publicerades