Landsbygdsnätverket
Ylva Saarinen, MUCF, föreläser i Landet lär den 5 februari. Foto: David Zandén/Scandinav bildbyrå/Privat

Ylva Saarinen, MUCF, föreläser i Landet lär den 5 februari. Foto: David Zandén/Scandinav bildbyrå/Privat

Landet lär #19 Att få vara med: Om ungas känsla av delaktighet

Lunchwebbinarium 5 februari klockan 12-12.45

Känslan av att vara en del av samhället skiljer sig mellan unga i stan och unga i landsbygder. Det visar en färsk rapport från Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, MUCF. I det här webbinariet berättar Ylva Saarinen, som har skrivit rapporten, om hur unga ser på sin roll i samhället och ger förslag på vad som borde göras för att fler ska känna sig delaktiga.

I rapporten har unga från olika delar av landet fått svara på hur de ser på sin egen delaktighet i samhället.

- När det kommer till social inkludering och tillhörighet finns det flera likheter mellan hur fokusgruppsdeltagare i landsbygder och så kallade utsatta områden beskriver sina upplevelser, säger Ylva Saarinen, som gjort undersökningen på uppdrag av Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor.

Både unga i landsbygder och i utsatta områden upplever att de har sämre förutsättningar för ett bra liv jämfört med unga i städer. Flera har dessutom låg tilltro till offentliga aktörer och upplever att det är svårt att påverka samhället.

I det här webbinariet får du ökad kunskap om ungas upplevelser av social inkludering. Till grund för MUCF:s undersökning finns en enkät och tolv fokusgruppsintervjuer med unga i olika delar av landet. I webbinariet kommer hon även ge förslag på vad som borde göras för att fler ska känna sig delaktiga.

Om föreläsaren

Ylva Saarinen har 15 års erfarenhet av utredning, analys och processledning på nationell, regional och lokal nivå. Hon har en fil.lic. i ekonomisk geografi med inriktning mot regional tillväxtpolitik, regional utveckling och genus från Uppsala universitet. Hon har omfattande studier på forskarnivå om genus, hbtq-frågor, migration och intersektionalitet. Under 2018 har hon särskilt fokuserat på ungdomspolitiken och politiken för det civila samhället.

Tisdag 5 februari klockan 12.00-12.45

Här kan du anmäla dig till webbinariet! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Du får en länk till webbinariet till din e-postadress efter att du har anmält dig.

Teknisk information

Verktyget vi använder heter Adobe Connect. När du klickar på länken till webbinariet uppmanas du att installera programvaran på din dator. Godkänn installationen och återanslut sedan till webbinariet. Det bästa är använda fast internetuppkoppling.

Använder du en mobil eller surfplatta laddar du först ner Adobe Connects app och ansluter sen till webbinariet via länken.

Om Landet lär

Landet lär är Landsbygdsnätverkets webbinarieserie. Ett webbinarium är ett seminarium som direktsänds på webben. Du har möjlighet att ställa frågor och interagera med föreläsaren. Avsnitten spelas också in så att du kan titta på dem i efterhand.

Anmäl dig till kommande och se tidigare avsnitt av Landet lär

Publicerades