Landsbygdsnätverket
Malin Rönnblom håller webbinarium den 26 februari klockan 12-12.45. Foto: Mikael Svensson/Scandinav bildbyrå / Andreas Reichenberg.

Malin Rönnblom håller webbinarium den 26 februari klockan 12-12.45. Foto: Mikael Svensson/Scandinav bildbyrå / Andreas Reichenberg.

Landet lär #20: Det urbana tolkningsföreträdet:

Maktrelationer mellan stad och land

Lunchwebbinarium 26 februari klockan 12.00-12.45

Vems erfarenheter och villkor räknas i samhällsdebatten? Och hur påverkar föreställningar om olika platser vilka möjligheter platserna får? I det här webbinariet presenterar Malin Rönnblom, universitetslektor och professor, sin forskning om de platsrelaterade maktrelationer som genomsyrar samhället och påverkar förutsättningarna för landsbygdsutveckling.

‑ Min enkla poäng är att görandet av landsbygden till en förlorare och staden till en vinnare bör politiseras. Om besluten om landsbygdens avveckling togs politiskt i god demokratisk ordning vore det en sak. Men att sakta låta den dö, lämnas till sitt öde, det är inte politik utan just bristen på densamma, säger Malin Rönnblom.

Om föreläsaren

Malin Rönnblom är universitetslektor vid Umeå centrum för genusstudier och professor i statsvetenskap vid Karlstads Universitet. Hennes forskning handlar om samhälleliga maktrelationer och om hur styrningen av dagens samhälle motverkar möjligheterna att politisera samhälleliga motsättningar. Hon har också ambitionen visa på möjligheter för hur vi ska hitta sätt att styra ett samhälle som inte bygger på uteslutningar av grupper på grund av deras hudfärg, klassbakgrund, kön eller andra kategorier.

Malin har också studerat hur normer och maktrelationer påverkar förutsättningar för landsbygdsutveckling. Hon hoppas att resultaten av hennes forskning kan fungera som inspiration och stöd för både politiker, tjänstepersoner och medborgare som varje dag strävar för att bibehålla och utveckla demokrati.

Tisdag 26 februari klockan 12.00-12.45

Här kan du anmäla dig till webbinariet! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Du får en länk till webbinariet till din e-postadress efter att du har anmält dig.

Teknisk information

Verktyget vi använder heter Adobe Connect. När du klickar på länken till webbinariet uppmanas du att installera programvaran på din dator. Godkänn installationen och återanslut sedan till webbinariet. Det bästa är använda fast internetuppkoppling.

Använder du en mobil eller surfplatta laddar du först ner Adobe Connects app och ansluter sen till webbinariet via länken.

Om Landet lär

Landet lär är Landsbygdsnätverkets webbinarieserie. Ett webbinarium är ett seminarium som direktsänds på webben. Du har möjlighet att ställa frågor och interagera med föreläsaren. Avsnitten spelas också in så att du kan titta på dem i efterhand.

Anmäl dig till kommande och se tidigare avsnitt av Landet lär

Publicerades