Landsbygdsnätverket
Foto: Privat/ Thomas Adolfsén, Scandinav bildbyrå

Håkan Hylén från Jordbruksverket föreläser om bredbandsstödet i Landet lär den 19 mars. Foto: Privat/ Thomas Adolfsén, Scandinav bildbyrå

Landet lär #21 Landsbygden kopplar upp sig - var hamnar bredbandspengarna?

Lunchwebbinarium den 19 mars klockan 12-12.45

Ett snabbt bredband är en förutsättning för att vara delaktig i det digitala samhället. Regeringen har satsat totalt 4,25 miljarder kronor i landsbygdsprogrammet för bredbandsutbyggnad på landsbygden. Men hur har pengarna egentligen använts hittills? Och finns det en risk att inte alla pengar används?

I det här webbinariet presenterar Håkan Hylén, landsbygdsutvecklare med ansvar för bredbandsfrågor vid Jordbruksverket, läget i bredbandsstödet och hur pengarna har använts.

- Snabbt bredband är en nyckelfaktor för att förbättra möjligheterna att bo och verka på landsbygden. Bredbandsstödet inom landsbygdsprogrammet bidrar till att landsbygden ska nå de uppsatta nationella bredbandsmålen. Det innebär att den digitala klyftan mellan landsbygd och tätort kan minskas, säger Håkan Hylén.

Om föreläsaren

Håkan Hylén är landsbygdsutvecklare med ansvar för bredbandsfrågor vid Jordbruksverket. Han har en bakgrund som arkeolog och har tidigare jobbat med olika frågor kring fornlämningsmiljöer och landskapets kulturvärden på bland annat Riksantikvarieämbetet, Länsstyrelsen i Jönköpings län samt olika länsmuseer runt om i landet.

Tisdag 19 mars klockan 12.00-12.45

Här kan du anmäla dig till webbinariet! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Du får en länk till webbinariet till din e-postadress efter att du har anmält dig.

Teknisk information

Verktyget vi använder heter Adobe Connect. När du klickar på länken till webbinariet uppmanas du att installera programvaran på din dator. Godkänn installationen och återanslut sedan till webbinariet. Det bästa är använda fast internetuppkoppling.

Använder du en mobil eller surfplatta laddar du först ner Adobe Connects app och ansluter sen till webbinariet via länken.

Om Landet lär

Landet lär är Landsbygdsnätverkets webbinarieserie. Ett webbinarium är ett seminarium som direktsänds på webben. Du har möjlighet att ställa frågor och interagera med föreläsaren. Avsnitten spelas också in så att du kan titta på dem i efterhand.

Anmäl dig till kommande och se tidigare avsnitt av Landet lär

Publicerades