Landsbygdsnätverket
Jonas Holmqvist föreläser om hur kunskap om skydd är en förutsättning för en framgångsrik innovation. Foto: Astrakan/Scandinav bildbyrå/ Privat

Jonas Holmqvist föreläser om hur kunskap om skydd är en förutsättning för en framgångsrik innovation. Foto: Astrakan/Scandinav bildbyrå/ Privat

Landet lär #22: Få koll på skyddet – vägen till framgångsrik innovation

Lunchwebbinarium den 9 april klockan 12.00-12.45

Anmäl dig!

Här kan du anmäla dig till webbinariet! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Du får en länk till webbinariet till din e-postadress efter att du har anmält dig.

Hur kan man skydda sin egen idé? Och samtidigt försäkra sig om att ingen annan, någonstans i världen, redan har skyddat något liknande? I det här webbinariet ger Jonas Holmqvist från Patent- och registreringsverket, PRV, tips på hur man kan tänka kring patent, varumärke och design.

– Alla som vill förverkliga idéer tjänar på att ha koll på immaterialrätten. Att skydda den kan hjälpa till att skapa värde förutom att man värnar sina tillgångar, säger Jonas Holmqvist.

– Att granska vilka patent som redan finns kan dessutom ge värdefull information.

Han menar att det är viktigt att främja innovativa idéer som kan bidra till ökad konkurrenskraft på ett hållbart sätt. Och om idéerna ska kunna förverkligas måste man säkerställa att man inte trampar in på någon annans patent eller skydd och att man själv skyddar sina immateriella tillgångar.

– Det här är viktig kunskap, såväl för de som själva har idéer som för de som ger råd och coachar andra, säger Jonas Holmqvist.

Om föreläsaren

Jonas Holmqvist är patentingenjör inom elektronik och mikrovågsteknik på PRV. Han föreläser också om de immateriella skyddsformerna - patent, varumärke, design och upphovsrätt. Han skriver även på PRV-bloggen som myndigheten ansvarar för.

Patent- och registreringsverket (PRV) är centret för immateriella rättigheter i Sverige och arbetar för ökad innovation och tillväxt.

Sök innovationsstödet

Just nu finns möjligheter att utveckla lösningar på problem inom jordbruk, trädgård och rennäring genom innovationsstödet inom EIP-Agri. Det kan man göra med 100 procent finansiering och det pengar kvar att söka. Till innovationsstödet.

Teknisk information

Verktyget vi använder heter Adobe Connect. När du klickar på länken till webbinariet uppmanas du att installera programvaran på din dator. Godkänn installationen och återanslut sedan till webbinariet. Det bästa är använda fast internetuppkoppling.

Använder du en mobil eller surfplatta laddar du först ner Adobe Connects app och ansluter sen till webbinariet via länken.

Om Landet lär

Landet lär är Landsbygdsnätverkets webbinarieserie. Ett webbinarium är ett seminarium som direktsänds på webben. Du har möjlighet att ställa frågor och interagera med föreläsaren. Avsnitten spelas också in så att du kan titta på dem i efterhand.

Anmäl dig till kommande och se tidigare avsnitt av Landet lär

Publicerades