Landsbygdsnätverket
Foto: Hållbar Landsbygd Sjuhärad.

Mia Magnusson medverkar i Landet lär-webbinariet den 7 maj. Foto: Hållbar Landsbygd Sjuhärad

Landet lär #23: REKO-ringens effekter: Relationsmat för producent och konsument

Lunchwebbinarium 7 maj klockan 12.00-12.45

Anmäl dig!

Här kan du anmäla dig till webbinariet! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Du får ett bekräftelsemail till din e-postadress efter att du har anmält dig.

REKO-ringar har blivit ett populärt komplement till den befintliga handeln på flera platser i landet. Men vad har ringarna betytt för producenter och konsumenter? Och har de någon effekt på landsbygden i sin helhet? I det här webbinariet presenterar Mia Magnusson, projektledare för Hållbar Landsbygd Sjuhärad, Sveriges första utvärdering av REKO-ringar.

– REKO-ring är relationsmat som ger många ringar på vattnet. Den ökar förståelsen för matproduktion, ger fler lokala investeringar och ger glädje och framtidstro för lokala livsmedelsproducenter, säger Mia Magnusson, projektledare för Hållbar Landsbygd Sjuhärad.

Projektet har studerat REKO-ringar i Sjuhärad med hjälp av enkätundersökningar och intervjuer. En av slutsatserna är att både producenter och konsumenter anser att REKO-ringen har en positiv påverkan och ger ett värde utöver själva köpet.

- REKO-ringar bidrar till ett mer hållbart samhälle i alla dimensioner, och i webbinariet berättar jag om fler slutsatser och hur vi kom fram till dem, säger Mia Magnusson.

Om föreläsaren

Mia Magnusson är miljöutredare i Borås Stad och leder projektet Hållbar Landsbygd Sjuhärad där fem kommuner i Boråsregionen ingår, samt Leader Sjuhärad och Navet Science Center. Projektet vill bredda bilden av hur man kan leva och verka mer hållbart – även utanför 50-skyltarna – och bygga broar mellan stad och land. Förutom REKO-ringar jobbar projektet även med delningsekonomi och lokalturism.

Teknisk information

Verktyget vi använder heter Adobe Connect. När du klickar på länken till webbinariet uppmanas du att installera programvaran på din dator. Godkänn installationen och återanslut sedan till webbinariet. Det bästa är använda fast internetuppkoppling.

Använder du en mobil eller surfplatta laddar du först ner Adobe Connects app och ansluter sen till webbinariet via länken.

Om Landet lär

Landet lär är Landsbygdsnätverkets webbinarieserie. Ett webbinarium är ett seminarium som direktsänds på webben. Du har möjlighet att ställa frågor och interagera med föreläsaren. Avsnitten spelas också in så att du kan titta på dem i efterhand.

Anmäl dig till kommande och se tidigare avsnitt av Landet lär

Publicerades