Landsbygdsnätverket
Foto: Scandinav Bildbyrå/Johnér.

Foto: Scandinav Bildbyrå/Johnér.

Landet lär #26: Hur kan lantbruket minska sin klimatpåverkan - och hur mycket?

Lunchwebbinarium 24 september klockan 12-12.45

Vad kan lantbruket göra för att minska sin klimatpåverkan? Och hur mycket går det egentligen att förändra? I Landet lär-webbinariet den 24 september föreläser Ulf Sonesson, RISE, om projektet "Vägar mot en hållbar livsmedelssektor".

Anmäl dig!

Här kan du anmäla dig till webbinariet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Du får ett bekräftelsemail till din e-postadress efter att du har anmält dig.

I webbinariet berättar Ulf Sonesson om projektet "Vägar mot en hållbar livsmedelssektor". I projektet sammanställdes först olika miljöförbättringsåtgärder i livsmedelskedjan. Därefter beskrevs ett antal produktionssystem där många av åtgärderna inkluderas i hela kedjan. I sista steget utvärderades modellsystemet utifrån aspekter som bland annat miljö, påverkan på produktionskvalitet och djurvälfärd.

Resultaten, menar Ulf Sonesson, var till viss del häpnadsväckande.

- Miljöförbättringspotentialen var stor för de flesta produktionsgrenar. De åtgärder som hade mest genomslag var produktivitetsförbättringar, som till ganska stor del handlade om bättre integration av djur och växtodling, bättre foderval och så vidare, säger han.

- Produktionseffektivitet är bra för miljön – om man gör rätt.

Om föreläsaren

Ulf Sonesson är FoI-ansvarig för Hållbara System i livsmedelskedjan på RISE Jordbruk & Livsmedel i Göteborg. Han är teknikagronom och har jobbat med hela livsmedelskedjan i mer än 20 år, nationellt och internationell samt med både forskning och konsultverksamhet. Han är även docent vid SLU.

Teknisk information

Verktyget vi använder heter Adobe Connect. När du klickar på länken till webbinariet uppmanas du att installera programvaran på din dator. Godkänn installationen och återanslut sedan till webbinariet. Det bästa är använda fast internetuppkoppling.

Använder du en mobil eller surfplatta laddar du först ner Adobe Connects app och ansluter sen till webbinariet via länken.

Om Landet lär

Landet lär är Landsbygdsnätverkets webbinarieserie. Ett webbinarium är ett seminarium som direktsänds på webben. Du har möjlighet att ställa frågor och interagera med föreläsaren. Avsnitten spelas också in så att du kan titta på dem i efterhand.

Anmäl dig till kommande och se tidigare avsnitt av Landet lär

Publicerades