Landsbygdsnätverket
Foto: Anna-Mia Björkholm.

Foto: Anna-Mia Björkholm.

Landet lär #29: Vilka miljöåtgärder finns i kommande CAP?

Vilka miljöåtgärder kommer att finnas med i den gemensamma jordbrukspolitiken nästa programperiod? Och vilka förändringar innebär det för lantbruksföretagarna? I det här webbinariet ger Åsa Wolgast Broberg och Anneke Svantesson från Näringsdepartementet en orientering kring "den nya gröna arkitekturen" i CAP.

Lunchwebbinarium 3 december klockan 12-12.45

Webbinariet har redan varit. Klicka på bilden för att se inspelningen.

Det nya förslaget, som går under namnet "den nya gröna arkitekturen", innebär en del tydliga skillnader jämfört med idag. I webbinariet presenterar Åsa Wolgast Broberg och Anneke Svantesson bland annat skillnaden mellan ettårig eco-scheme och flerårig miljöersättning samt vilka skillnaderna blir när förgröningsstödet istället övergår till de utökade grundvillkoren.

- Deltagarna kommer att bli bättre rustade för att diskutera de förändringar som kommer och därigenom bättre rustade för att ta hand om de förändringar som kommer, säger Anneke Svantesson.

Om föreläsarna

Åsa Wolgast Broberg och Anneke Svantesson arbetar som opolitiska tjänstemän vid Näringsdepartementet med frågor kopplade till reformen av den gemensamma jordbrukspolitiken, CAP.

Teknisk information

Verktyget vi använder heter Adobe Connect. När du klickar på länken till webbinariet uppmanas du att installera programvaran på din dator. Godkänn installationen och återanslut sedan till webbinariet. Det bästa är använda fast internetuppkoppling.

Använder du en mobil eller surfplatta laddar du först ner Adobe Connects app och ansluter sen till webbinariet via länken.

Om Landet lär

Landet lär är Landsbygdsnätverkets webbinarieserie. Ett webbinarium är ett seminarium som direktsänds på webben. Du har möjlighet att ställa frågor och interagera med föreläsaren. Avsnitten spelas också in så att du kan titta på dem i efterhand.

Anmäl dig till kommande och se tidigare avsnitt av Landet lär

Publicerades