Landsbygdsnätverket

Landet lär #31 Vad ska jag köpa för fisk? Om upphandling och inköp 

Lunchwebbinarium 4 februari 12-12.45

Hållbar mat är något som intresserar många. Men hur ska man tänka när det gäller fisk? Vilken fisk kan vi äta om den ska ha fiskats eller producerats på ett hållbart sätt? Och hur kontrolleras att det inte fiskas för mycket? I det här webbinariet föreläser marinbiolog Ilona Miglavs om vad vi ska tänka på när vi köper fisk.

Anmäl dig!

Här kan du anmäla dig till webbinariet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Du får ett bekräftelsemail till din e-postadress efter att du har anmält dig.

Webbinariet utgår från "Fisk och fiske - Vad är det som gäller" Öppnas i nytt fönster., en skrift som den tematiska gruppen för fiske och vattenbruk har tagit fram. Syftet med skriften är att höja kunskapsnivån hos såväl inköpare och kostchefer som elever om hur den svenska sjömaten, främst fisk, kommer till kök och matbord. Den ska också sprida kunskap om vilka regler som branschen omfattas av.

Om föreläsaren

Ilona Miglavs är marinbiolog och arbetar i dag som utbildningskoordinator för en av de större fiskgrossisterna i landet. Inspiration, information och utbildning är viktiga ledord när det gäller det dagliga arbetet med att sprida kunskap om logistiken från hav till bord. Hon har lång erfarenhet av att förklara fisk och fiske till såväl skolelever och studenter som inköpare till butiker och restauranger.

Teknisk information

Verktyget vi använder heter Adobe Connect. När du klickar på länken till webbinariet uppmanas du att installera programvaran på din dator. Godkänn installationen och återanslut sedan till webbinariet. Det bästa är använda fast internetuppkoppling.

Använder du en mobil eller surfplatta laddar du först ner Adobe Connects app och ansluter sen till webbinariet via länken.

Om Landet lär

Landet lär är Landsbygdsnätverkets webbinarieserie. Ett webbinarium är ett seminarium som direktsänds på webben. Du har möjlighet att ställa frågor och interagera med föreläsaren. Avsnitten spelas också in så att du kan titta på dem i efterhand.

Anmäl dig till kommande och se tidigare avsnitt av Landet lär

Publicerades