Landsbygdsnätverket
Två jordbrukare på en åker. Porträttbild på Annette Granéli, RISE, och Amanda Andersson, SLU.

Annette Granéli, RISE, och Amanda Andersson, SLU, föreläser i Landet lär den 12 maj. Foto: Emilia Jiménez-Bergmark.

Landet lär #36 Vilka är framgångsfaktorerna bakom lyckade företag i landsbygder?
Om Rubizmo-projektet

Finns det ett framgångsrecept för företag i landsbygder? Vilka är i så fall ingredienserna bakom en lyckad affärsmodell? I det här webbinariet föreläser Annette Granéli, RISE, och Amanda Andersson, SLU, om Rubizmo-projeket.

Lunchwebbinarium 12 maj klockan 12-12.45

Anmäl dig!

Här kan du anmäla dig till webbinariet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Du får ett bekräftelsemail till din e-postadress efter att du har anmält dig.

Inom Rubizmo-projektet har experter från 11 länder och 16 organisationer i Europa analyserat innovativa affärsmodeller hos företag i landsbygder. De svenska parterna i projektet är RISE och SLU. Företagen i studien har valts ut utifrån att de har gjort social, ekonomisk och miljömässig skillnad inom sektorerna livsmedel, biobaserade värdekedjor och naturturism. Genom att undersöka företagen har projektet identifierat ett antal framgångsfaktorer som man nu är redo att presentera.

- Landsbygden står inför utmaningar men också massor av möjligheter. Klimatanpassning och digitalisering skapar nya positiva förutsättningar och ett nytt intresse för landsbygdens företag. Rubizmo-projektet är till för att skynda på denna utveckling, säger Annette Granéli.

Om föreläsarna

Annette Granéli är senior projektledare på RISE. Hon arbetar med innovation och affärsutveckling inom livsmedelskedjan.

Amanda Andersson är Projektassistent vid SLU. Hon arbetar med att genomföra kurser och projekt inom området företagsledning.

Teknisk information

Verktyget vi använder heter Adobe Connect. När du klickar på länken till webbinariet uppmanas du att installera programvaran på din dator. Godkänn installationen och återanslut sedan till webbinariet. Det bästa är använda fast internetuppkoppling.

Använder du en mobil eller surfplatta laddar du först ner Adobe Connects app och ansluter sen till webbinariet via länken.

Om Landet lär

Landet lär är Landsbygdsnätverkets webbinarieserie. Ett webbinarium är ett seminarium som direktsänds på webben. Du har möjlighet att ställa frågor och interagera med föreläsaren. Avsnitten spelas också in så att du kan titta på dem i efterhand.

Anmäl dig till kommande och se tidigare avsnitt av Landet lär

Publicerades