Landsbygdsnätverket
Åker, hus, landskap. Foto: Arkiv/Björn Lisinski.

Josefina Syssner föreläser i Landet lär den 2 juni. Foto: Aktiv/Björn Lisinski.

Landet lär #37 En ny världsbild efter corona? Om landsbygdernas framtid när urbaniseringen omprövas

Lunchwebbinarium 2 juni klockan 12-12.45

Vilka effekter kan coronakrisen få på landsbygder och deras framtid? Kan det rent av bli tal om ett nytt geografiskt synsätt efter krisen? I webbinariet den 2 juni presenterar kulturgeografen Josefina Syssner sina reflektioner kring pandemins betydelse för relationen mellan stad och land.

Anmäl dig!

Här kan du anmäla dig till webbinariet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Du får ett bekräftelsemail till din e-postadress efter att du har anmält dig.

Samhället har i stor utsträckning formats av globalisering, urbanisering och mänsklig rörlighet. Just nu befinner vi oss i en situation då många rumsliga mönster omprövas i grunden. Spridningen av Covid-19, och de åtgärder som har vidtagits för att förhindra smittspridning, har inneburit att normen av globalt utbyte, urbanitet och rörlighet har ifrågasatts. I webbinariet resonerar Josefina Syssner kring för vad detta innebär för synen på landsbygder och deras framtid.

‑­ Hur landsbygdens framtid förstås och beskrivs av politiskt relevanta aktörer kan ha stor betydelse för hur landsbygdspolitiken utformas, och för vidare politisk och samhällelig förändring, säger Josefina Syssner.

Om föreläsaren

Josefina Syssner är prefekt och biträdande professor i kulturgeografi vid Linköpings universitet. I sin forskning fokuserar hon främst på lokal politik, planering och utveckling.

Teknisk information

Verktyget vi använder heter Adobe Connect. När du klickar på länken till webbinariet uppmanas du att installera programvaran på din dator. Godkänn installationen och återanslut sedan till webbinariet. Det bästa är använda fast internetuppkoppling.

Använder du en mobil eller surfplatta laddar du först ner Adobe Connects app och ansluter sen till webbinariet via länken.

Om Landet lär

Landet lär är Landsbygdsnätverkets webbinarieserie. Ett webbinarium är ett seminarium som direktsänds på webben. Du har möjlighet att ställa frågor och interagera med föreläsaren. Avsnitten spelas också in så att du kan titta på dem i efterhand.

Anmäl dig till kommande och se tidigare avsnitt av Landet lär

Publicerades