Landsbygdsnätverket
Traktor, Landet lär-logga, Carl-Johan Lindén

Carl-Johan Lindén föreläser i Landet lär den 9 juni. Foto: Scandinav bildbyrå/Thomas Adolfsén

Landet lär #38 Farm to fork - om EU:s strategi för hållbar matproduktion

Lunchwebbinarium den 9 juni klockan 12.00-12.45

Vad innebär egentligen EU:s nya strategi Farm to fork? Och vad kommer den betyda för oss i Sverige? I webbinariet den 9 juni föreläser Carl-Johan Lindén på EU-kommissionens DG AGRI om hur strategin är uppbyggd och hur den ska bidra till hållbar utveckling.

Anmäl dig!

Här kan du anmäla dig till webbinariet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Du får ett bekräftelsemail till din e-postadress efter att du har anmält dig.

Som en del av EU-kommissionens Green deal finns strategin Farm to fork. Strategin handlar om att producera hållbar mat, som också ska vara säker, näringsrik och hålla en hög kvalité. Maten ska också produceras med minsta möjliga miljöpåverkan.

– Jordbrukare är nyckelaktörer i den här övergången, säger Carl-Johan Lindén.

Strategin antogs av EU-kommissionen den 20 maj. Målen handlar bland annat om att säkerställa att människor i alla medlemsländer har tillgång till prisvärd och hållbar mat och att bevara den biologiska mångfalden. Dessutom ska Farm to fork ska bidra till en cirkulär ekonomi med mer effektiva produktionssystem, mindre matsvinn och ökade kunskaper hos allmänheten.

Om föreläsaren

Carl-Johan Lindén är policyanalytiker på EU-kommissionens DG Agri, som ansvarar bland annat för den gemensamma jordbrukspolitiken och landsbygdsutveckling.

Teknisk information

Verktyget vi använder heter Adobe Connect. När du klickar på länken till webbinariet uppmanas du att installera programvaran på din dator. Godkänn installationen och återanslut sedan till webbinariet. Det bästa är använda fast internetuppkoppling.

Använder du en mobil eller surfplatta laddar du först ner Adobe Connects app och ansluter sen till webbinariet via länken.

Om Landet lär

Landet lär är Landsbygdsnätverkets webbinarieserie. Ett webbinarium är ett seminarium som direktsänds på webben. Du har möjlighet att ställa frågor och interagera med föreläsaren. Avsnitten spelas också in så att du kan titta på dem i efterhand.

Anmäl dig till kommande och se tidigare avsnitt av Landet lär

Publicerades