Landsbygdsnätverket
Utsikt över jordbrukslandskap. Porträtt på Petra Henriksson. Logga för Landet lär.

Petra Henriksson föreläser i Landet lär den 15 september.

Landet lär #40 Var bor vi i framtiden? Om landsbygderna som boplats

Lunchwebbinarium den 15 september klockan 12-12.45

Har staden spelat ut sin roll som livsmiljö i framtiden? Kommer majoriteten av oss välja att bosätta oss närmre där maten produceras? I Landet lär-webbinariet den 15 september föreläser arkitekten Petra Henriksson om projektet "Bredbandsbullerbyar" och om hur hon och hennes kollegor fått upp ögonen för att bygga nytt i landsbygder.

Anmäl dig!

Här kan du anmäla dig till webbinariet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Du får ett bekräftelsemail till din e-postadress efter att du har anmält dig.

Petra Henriksson ser en ny trend mot förtätning av städer, där fler arkitekter fått upp ögonen för landsbygdernas möjligheter. Hon tror att fler människor kommer att vilja bo närmre naturen och närmre där maten produceras, samtidigt som staden börjar spela ut sin roll som livsmiljö.

- Corona gör att allt ställs på sin spets. Vi har ett utmärkt tillfälle att ställa om och fundera på vad det är vi vill ha, säger hon.

I projektet Bredbandsbullerbyar leder hon en förstudie med syftet att öka stadsbors intresse av att bosätta sig på landsbygden i Sollefteå kommun. Projektet är ett Leaderprojekt som ägs av kommunens bostadsbolag Solatum. Namnet syftar till en tillvaro där man har nära till andra och det är enkelt att be om hjälp – och samtidigt ska man kunna jobba hemifrån digitalt.

Om föreläsaren

Petra Henriksson är arkitekt och projektledare för Bredbandsbullerbyar i Sollefteå kommun.

Teknisk information

Verktyget vi använder heter Adobe Connect. När du klickar på länken till webbinariet uppmanas du att installera programvaran på din dator. Godkänn installationen och återanslut sedan till webbinariet. Det bästa är använda fast internetuppkoppling.

Använder du en mobil eller surfplatta laddar du först ner Adobe Connects app och ansluter sen till webbinariet via länken.

Om Landet lär

Landet lär är Landsbygdsnätverkets webbinarieserie. Ett webbinarium är ett seminarium som direktsänds på webben. Du har möjlighet att ställa frågor och interagera med föreläsaren. Avsnitten spelas också in så att du kan titta på dem i efterhand.

Anmäl dig till kommande och se tidigare avsnitt av Landet lär

Publicerades