Landsbygdsnätverket
Kollage med tre bilder. Bakgrundsbilden är en ung kille och en ung tjej som går med en cykel vid en äng. Till vänster finns Landet lärs logga och till höger finns en porträttbild på Kristina Ernehed.

Foto: Astrakan imagaes/Scandinav.

Landet lär #41 Hur får vi dem att hänga med oss? Om att kommunicera med unga

Lunchwebbinarium den 20 oktober 12-12.45

Hur gör man för att nå de unga? Och hur får man med sig dem på tåget? I webbinariet den 20 oktober presenterar Kristina Ernehed hur hon jobbar med föryngring i Sveriges hembygdsförbund.

Anmäl dig!

Här kan du anmäla dig till webbinariet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Du får ett bekräftelsemail till din e-postadress efter att du har anmält dig.

I webbinariet berättar Kristina Ernehed om sitt arbete med föryngring av landets hembygdsföreningar för Sveriges hembygdsförbund. Hon menar att ämnet egentligen inte handlar om ålder eller siffror, utan om kultur, normer och attityd.

- Problemet är inte att unga inte vill engagera sig eller vara med, problemet är att de inte släpps in, säger Kristina Ernehed.

Hon menar att man som organisation måste våga fråga sig om och varför man är relevant och för vilka, och framförallt att våga förändras. Hon tar också upp hur föreningslivet och civilsamhället spelar kanske sina viktigaste roller någonsin.

- I grunden är det demokrati allt handlar om, om att alla ska få tillgång till vårt demokratiska system, säger hon.

Om föreläsaren

Kristina Ernehed är bosatt i Offerdal i Jämtland och jobbar med samhällsutveckling utifrån rurala perspektiv. Hon leder det nationella föryngringsarbetet för Sveriges hembygdsförbund och har även jobbat specifikt med föryngringsarbetet i Heimbygda, Jämtland Härjedalens hembygdsförbund. Kristina Ernehed är utbildad journalist, medievetare och projektledare.

Teknisk information

Verktyget vi använder heter Adobe Connect. När du klickar på länken till webbinariet uppmanas du att installera programvaran på din dator. Godkänn installationen och återanslut sedan till webbinariet. Det bästa är använda fast internetuppkoppling.

Använder du en mobil eller surfplatta laddar du först ner Adobe Connects app och ansluter sen till webbinariet via länken.

Om Landet lär

Landet lär är Landsbygdsnätverkets webbinarieserie. Ett webbinarium är ett seminarium som direktsänds på webben. Du har möjlighet att ställa frågor och interagera med föreläsaren. Avsnitten spelas också in så att du kan titta på dem i efterhand.

Anmäl dig till kommande och se tidigare avsnitt av Landet lär

Publicerades