Landsbygdsnätverket
Kollagebild. I bakgrunden syns ett fält och skuggan från två människor som håller varandra i handen. Till höger syns en porträttbild på Elisabet Johansson MUCF och till vänster är Landet lärs-logga.

Elisabet Johansson från MUCF föreläser i Landet lär den 15 december. Foto: Scandinav Bildbyrå/Beatrice Törn.

Landet lär #44 Hur kan vi mötas? Om civilsamhället och det offentliga i samverkan

Lunchwebbinarium den 15 december 12.00-12.45

Hur kan civilsamhället och offentliga aktörer bli bättre på att nå varandra? Och hur kan det i sin tur bidra till landsbygdsutveckling? I Landet lär-webbinariet den 15 december presenterar Elisabet Johansson MUCF:s nya modell för samverkan.

Anmäl dig!

Här kan du anmäla dig till webbinariet (öppnas i en ny flik) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Du får ett bekräftelsemail till din e-postadress efter att du har anmält dig.

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, MUCF, har tagit fram modellen för att öka förståelsen av hur samverkan kan ske och ge kunskap om vad som är viktigt under samverkans olika faser. I webbinariet presenterar Elisabeth Johansson vilka fallgropar som finns, hur man ökar sina chanser att lyckas och hon ger exempel på vad bra samverkan kan leda till.

- Civilsamhället bidrar till samhällsutveckling och innovation. Offentliga aktörer få ofta en bidragsrelation till civilsamhällets organisationer. Men vi på MUCF vill uppmana offentliga aktörer och civilsamhället att ta frågan om samverkan upp på en strategisk nivå, det kan verkligen gynna den lokala samhällsutvecklingen, säger Elisabet Johansson.

Hon menar att det finns mycket att vinna för offentliga aktörer att samverka mer med det civila samhället. En fördel är att civilsamhället ofta kan agera mer snabbfotat än offentlig sektor och att de har andra kanaler till medborgarna

Om föreläsaren

Elisabet Johansson är utvecklingsledare på MUCF. Hon har en lång erfarenhet av att arbeta för civilsamhället i landsbygder och med samverkan mellan civilsamhället och offentliga aktörer. Hon var bland annat delaktig i processen som ledde fram till Överenskommelsen mellan Region Halland och civilsamhället i Halland, som syftar till att främja samverkan mellan parterna.

Teknisk information

Webbinariet genomförs i verktyget Zoom. Du som deltagare kommer varken synas eller höras under webbinariet men du kommer att kunna ställa frågor till föreläsaren i en chatt. Frågorna läses sedan upp av programledaren.

Om du har möjlighet, ladda gärna ner Zoom-klienten till din dator eller mobiltelefon inför webbinariet. Detta för att få bästa möjliga webbinarieupplevelse. Om du inte kan eller vill ladda ner klienten går det också att delta via webbläsare, men med vissa begränsningar.

Om Landet lär

Landet lär är Landsbygdsnätverkets webbinarieserie. Ett webbinarium är ett seminarium som direktsänds på webben.
Du har möjlighet att ställa frågor och interagera med föreläsaren. Avsnitten spelas också in så att du kan titta på
dem i efterhand.

Anmäl dig till kommande och se tidigare avsnitt av Landet lär

Publicerades