Landsbygdsnätverket
Bakgrundsbilden är en traktor som kör på en åker. Till vänster syns Landet lärs-logga och till höger ett porträtt på Jennie Cederholm Björklund.

Jennie Cederholm Björklund föreläser i Landet lär den 30 mars. Foto: Thomas Adolfsén / Scandinav bildbyrå.

Landet lär #49 Lantbrukarnas roll för hållbar landsbygdsutveckling: Om företagande och innovation

Lunchwebbinarium den 30 mars klockan 12-12.45

Vilka utmaningar möter lantbrukare i sitt företagande? Och vilken roll spelar de när det kommer till att möjliggöra entreprenörskap i landsbygder? I webbinariet den 30 mars presenterar Jennie Cederholm Björklund sin avhandling om entreprenörskap och innovation för hållbar landsbygdsutveckling.

Anmäl dig!

Här kan du anmäla dig till webbinariet (öppnas i en ny flik) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Du får ett bekräftelsemail till din e-postadress efter att du har anmält dig.

I sin avhandling Value creation for sustainable rural development – perspectives of entrepreneurship in agriculture har hon studerat entreprenörskap och innovation utifrån olika perspektiv. Hon har tittat på utvecklingen av lantbruket på företagsnivå och på de utmaningar som lantbrukare som individer och företagare möter. Hon har även studerat hur stödsystemet kan utvecklas för att skapa värde för såväl lantbruket som för landsbygderna i stort.

Hon konstaterar bland annat att lantbrukare i hög grad bidrar till hållbar landsbygdsutveckling och att de dessutom spelar en viktig roll som möjliggörare för entreprenörskap i landsbygder.

–Det är viktigt att inse att vi inte behöver göra om lantbrukare till entreprenörer. Det är de redan. Däremot behöver vi förstå hur bygden påverkar både lantbrukaren, lantbruksföretaget och entreprenörskapandet. De passar sällan in i traditionella tillväxtstrategier och affärsmodeller, säger Jennie Cederholm Björklund.

Om föreläsaren

Jennie Cederholm Björklund är forskare inom innovationsvetenskap. I sin forskning fokuserar hon främst på entreprenörskap och hållbar landsbygdsutveckling. Hon har tidigare jobbat många i ledande funktioner inom lantbruksföretag, samt inom Hushållningssällskapen, men driver nu eget företag.

Teknisk information

Webbinariet genomförs i verktyget Zoom. Du som deltagare kommer varken synas eller höras under webbinariet men du kommer att kunna ställa frågor till föreläsaren i en chatt. Frågorna läses sedan upp av programledaren.

Om du har möjlighet, ladda gärna ner Zoom-klienten till din dator eller mobiltelefon inför webbinariet. Detta för att få bästa möjliga webbinarieupplevelse. Om du inte kan eller vill ladda ner klienten går det också att delta via webbläsare, men med vissa begränsningar.

Om Landet lär

Landet lär är Landsbygdsnätverkets webbinarieserie. Ett webbinarium är ett seminarium som direktsänds på webben.
Du har möjlighet att ställa frågor och interagera med föreläsaren. Avsnitten spelas också in så att du kan titta på
dem i efterhand.

Anmäl dig till kommande och se tidigare avsnitt av Landet lär

Publicerades