Landsbygdsnätverket
Kollagebild. I bakgrunden syns två unga kvinnor som blickar ut mot en sjö. Den ena sträcker armarna upp i luften. Till höger syns porträttbilder på Maaike Smit och Felicia Edholm och till vänster syns Landet lärs logga.

Maaike Smit och Felicia Edholm från Leader Höga kusten föreläser i Landet lär den 1 juni klockan 12-12.45.

Landet lär #52 Unga som behövs - Om inkludering i föreningslivet

Lunchwebbinarium den 1 juni klockan 12.00-12.45

Hur får vi unga att känna sig behövda där de bor? Och hur får vi med oss dem i bygdens föreningsliv? I webbinariet den 1 juni presenterar Felicia Edholm och Maaike Smit Leader Höga Kustens nya verktyg för att bättre inkludera unga i landsbygder.

Anmäl dig!

Här kan du anmäla dig till webbinariet (öppnas i en ny flik) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Du får ett bekräftelsemail till din e-postadress efter att du har anmält dig. Länken till själva webbinariet skickas ut dagarna innan.

Verktyget är en hemsida som har tagits fram tillsammans med unga och föreningar i leaderområdet. Det består av fem konkreta steg som stöttar föreningar i att skapa bygder där unga hörs, trivs och kan påverka. Målet är en plats där unga är stolta över att bo och där äldre och unga kan mötas och utbyta idéer.

– Många unga vill bo på landsbygden, men känner sig inte behövda på platsen där de bor. Samtidigt finns en önskan hos föreningslivet om att inkludera fler unga, säger Felicia Edholm, projektledare på Leader Höga Kusten.

I webbinariet går Felicia Edholm och Maaike Smit igenom hur verktyget kan användas. Tanken är att det ska stötta föreningar, exempelvis hembygdsföreningar, idrottsföreningar och byalag, i hela landet. Det ger också vägledning till kommuner som vill stötta föreningar i arbetet med att inkludera unga.

Om föreläsarna

Maaike Smit och Felicia Edholm jobbar som projektledare på Leader Höga Kusten. De har de senaste åren jobbat med att ta fram verktyget, som finns på hemsidan www.ungasdelaktighet.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. (öppnas i ny flik)

Teknisk information

Webbinariet genomförs i verktyget Zoom. Du som deltagare kommer varken synas eller höras under webbinariet men du kommer att kunna ställa frågor till föreläsaren i en chatt. Frågorna läses sedan upp av programledaren.

Om du har möjlighet, ladda gärna ner Zoom-klienten till din dator eller mobiltelefon inför webbinariet. Detta för att få bästa möjliga webbinarieupplevelse. Om du inte kan eller vill ladda ner klienten går det också att delta via webbläsare, men med vissa begränsningar.

Om Landet lär

Landet lär är Landsbygdsnätverkets webbinarieserie. Ett webbinarium är ett seminarium som direktsänds på webben.
Du har möjlighet att ställa frågor och interagera med föreläsaren. Avsnitten spelas också in så att du kan titta på
dem i efterhand.

Anmäl dig till kommande och se tidigare avsnitt av Landet lär

Publicerades