Landsbygdsnätverket
Kvinna som bär en korg med hummer framför en fiskebåt.

Foto: Stefan Isaksson, Scandinav Bildbyrå

Landet lär #64 Vad får vi för pengarna? Om nya havs-, fiskeri- och vattenbruksprogrammet

Lunchwebbinarium den 29 november klockan 12-12.45

Hur ser de olika stöden ut i det nya havs-, fiskeri-, och vattenbruksprogrammet? Vad har varit viktigt att ha med utifrån ett svenskt perspektiv? I Landet lär-webbinariet den 29 november presenterar Jordbruksverket programmet och de stöd som finns att söka.

Anmäl dig!

Här kan du anmäla dig till webbinariet (öppnas i en ny flik) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Anmälan är öppen till och med den 28 november.

Du får ett bekräftelsemail till din e-postadress efter att du har anmält dig. Länken till själva webbinariet skickas ut dagarna innan.

I december öppnar havs-, fiskeri- och vattenbruksprogrammet 2021-2027 för ansökningar. Det omfattar totalt cirka 2,15 miljarder kronor och ska användas till att främja ett hållbart fiske och vattenbruk.

Sveriges fokus i programmet ligger på vattenbruk, småskaligt kustnära fiske och miljö. Man har också utgått från principer om att arbeta mer fokuserat och med ett färre antal stöd samt att stöden ska komplettera och inte överlappa varandra.

– Stöden ska också främja livsmedelstrygghet och ett ökat värde på produkter, säger Karin Bendz, programsamordnare på Jordbruksverket.

Om föreläsarna

Karin Bendz och Fredrik Palm är programsamordnare och Cecilia Landström är näringsutvecklare på Jordbruksverket.

Teknisk information

Webbinariet genomförs i verktyget Zoom. Du som deltagare kommer varken synas eller höras under webbinariet men du kommer att kunna ställa frågor till föreläsaren i en chatt. Frågorna läses sedan upp av programledaren.

Om du har möjlighet, ladda gärna ner Zoom-klienten till din dator eller mobiltelefon inför webbinariet. Detta för att få bästa möjliga webbinarieupplevelse. Om du inte kan eller vill ladda ner klienten går det också att delta via webbläsare, men med vissa begränsningar.

Om Landet lär

Landet lär är Landsbygdsnätverkets webbinarieserie. Ett webbinarium är ett seminarium som direktsänds på webben.
Du har möjlighet att ställa frågor och interagera med föreläsaren. Avsnitten spelas också in så att du kan titta på
dem i efterhand.

Anmäl dig till kommande och se tidigare avsnitt av Landet lär

Publicerades