Landsbygdsnätverket
Charlotte Norrman. Foto: Scandinav bildbyrå.

Foto: Scandinav bildbyrå.

Landet lär: Från idé till innovation - hur går det till? - webbinarium 25 september

Ordet "innovation" är vanligt förekommande i samhällsdebatten, men vad menar vi egentligen när vi pratar om innovation? Ekonomie doktor Charlotte Norrman reder ut begreppet - och bjuder på konkreta tips på hur man kan arbeta med idéutveckling.

I detta avsnitt av Landet lär lägger Charlotte Norrman, ekonomie doktor vid Linköpings universitet, fokus på innovationsprocessen. Syftet är att tydliggöra vad det egentligen handlar om.

- En innovation är en nyskapande idé som realiserats och vunnit insteg på marknaden eller i samhället, säger hon.

Hon menar att det i dagens högteknologiska lantbruk sker ständig förnyelse inom såväl odlingsmetoder som maskiner och redskap. Lantbruket står även inför stora och viktiga utmaningar som, till exempel ett växande behov av livsmedel till en växande befolkning. En annan utmaning är frågan om miljö och hållbarhet. För att lösa dessa utmaningar krävs just innovation.

Om föreläsaren

Charlotte Norrman är ekonomie doktor vid Linköpings universitet och forskar om innovation och entreprenörskap i tidiga utvecklingsskeden. På senare år har mycket av hennes forskningsfokus legat på innovation och entreprenörskap i gröna näringar. Detta arbete drivs under flaggen Grönovation. Klicka på länken för att läsa om Grönovation på Linköpings Universitets hemsida. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Charlotte Norrman.

Charlotte Norrman.

Tisdag 25 september klockan 12.00-12.45

Anmäl dig till webbinariet här! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Du får en länk till webbinariet till din e-postadress efter att du har anmält dig.

Teknisk information

Verktyget vi använder heter Adobe Connect. När du klickar på länken till webbinariet uppmanas du att installera programvaran på din dator. Godkänn installationen och återanslut sedan till webbinariet.

Använder du en mobil eller surfplatta laddar du först ner Adobe Connects app och ansluter sen till webbinariet via länken.

Om Landet lär

Landet lär är Landsbygdsnätverkets webbinarieserie. Ett webbinarium är ett seminarium som direktsänds på webben. Du har möjlighet att ställa frågor och interagera med föreläsaren. Avsnitten spelas också in så att du kan titta på dem i efterhand.

Kommande och tidigare avsnitt av Landet lär Länk till annan webbplats.

Publicerades