Landsbygdsnätverket
Bild på butik.

Foto: Patrik Svedberg

Landet lär: Kommersiell service i landsbygder - webbinarium 12 juni

I det tionde avsnittet av Landet lär berättar Lena Hübsch, Sweco, om det arbete som görs för att öka den kommersiella servicen i gles- och landsbygder runt om i landet.

I föreläsningen kommer hon att belysa några pågående serviceprojekt som görs inom ramen för landsbygdsprogrammet. Sweco har på uppdrag av och tillsammans med Tillväxtverket följt projekten och webbinariet kommer Lena Hübsch att identifiera några av de framgångsfaktorer, hinder och utmaningar som finns inom servicearbetet.

Hon menar att det lokala behovet av kommersiell service har stora variationer och förutsättningar.

- Ett framgångsrikt servicearbete är beroende av många olika faktorer och bygger på ett nät av komplexa sammanhang. Det finns dock några faktorer som ett framgångsrikt servicearbete inte kan vara utan, säger Lena Hübsch.

Om föreläsaren

Lena Hübsch är utbildad kulturgeograf med inriktning mot samhällsplanering. Inom Tillväxtverkets ramar har hon deltagit i många frågor kring utveckling av servicearbete i serviceglesa områden. Hon har framförallt inhämtat sin kunskap genom utbyte och intervjuer med personer som aktivt arbetar med serviceutveckling runtom i landet.

Lena Hübsch

Lena Hübsch.

Tisdag 12 juni klockan 12.00 -12.45

Anmäl dig till webbinariet här! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Du får en länk till webbinariet till din e-postadress efter att du har anmält dig.

Teknisk information

Verktyget vi använder heter Adobe Connect. När du klickar på länken till webbinariet uppmanas du att installera programvaran på din dator. Godkänn installationen och återanslut sedan till webbinariet.

Använder du en mobil eller surfplatta laddar du först ner Adobe Connects app och ansluter sen till webbinariet via länken.

 

Om Landet lär

Landet lär är Landsbygdsnätverkets webbinarieserie. Ett webbinarium är ett seminarium som direktsänds på webben. Du har möjlighet att ställa frågor och interagera med föreläsaren. Avsnitten spelas också in så att du kan titta på dem i efterhand.

Kommande och tidigare avsnitt av Landet lär Länk till annan webbplats.

Publicerades