Landsbygdsnätverket
Landet lär - webbinarier från Landsbygdsnätverket.

Landet lär – lättillgänglig kunskap på lunchrasten

Landsbygdsnätverket kommer i år att dra igång en tydligare satsning på digitala medier och särskilt webbinarier. Ett webbinarium är ett seminarium på webben.
– Ett lunchseminarium på webben blir ett enkelt sätt att ta del av intressant information och kunskap, säger Nils Lagerroth från nätverkskansliet.

Landet lär ska vara en kunskapsbank med intressanta föreläsare som talar om en bredd av ämnen med koppling till landsbygder och kustsamhällen. På ett lättillgängligt sätt kommer du att kunna lyssna till forskare, författare, företagare med flera som alla är initierade inom sina områden.

– Landet lär har vuxit fram från ett behov inom Landsbygdsnätverket, exempelvis i våra arbetsgrupper, av att belysa olika aspekter av landsbygdens utveckling och där ny kunskap och god information kan ge stöd, säger Nils Lagerroth som lett arbetet med att bygga upp den nya kanalen.

Samtidigt tar Landsbygdsnätverkets allmänna nyhetsbrev en paus och vi får utvärdera resultatet och behovet av våra olika kanaler senare i år.

– Inom kommunikation måste man vara beredd att prova nya metoder att nå sina målgrupper och webbinarier är ju ett sätt där man utan att behöva resa eller ens flytta på sig kan sitta kvar framför sin dator, läsplatta eller mobil och ta del av andra människors kunskaper och även bidra med sin egen genom möjligheten att ställa frågor eller komma med kommentarer, säger Tommy Nilsson, kommunikationssamordnare, som kommer att ansvara för Landet lär.

Lina Bjerke föreläser i ett avsnitt av Landet lär.

På tisdagar med start den 20 februari klockan 12:00-12:45 kommer du att kunna ta del av Landet lär i direktsändning eller så kan du även se hela webbinariet i efterhand på vår webbsida för Landet lär. Först ut är Lina Bjerke från Högskolan i Jönköping som kommer att tala om landsbygdernas möjligheter och utmaningar.

Vi kommer att använda oss verktyget Adobe Connect som funkar på de flesta datorer och till mobiler och läsplattor finns en särskild app att ladda ner. På vår samlingssida för Landet lär hittar du mer information och kan även anmäla dig till de olika webbinarierna. Den sidan kommer att uppdateras löpande.

Mer information

Publicerades