Landsbygdsnätverket
Carl-Johan Lindén från EU-kommissionen föreläser om framtida landsbygds- och jordbrukspolitiken

Landet lär - om kommande jordbruks- och landsbygdspolitik

Det fjärde avsnittet i serien med lunchwebbinarier kommer på tisdag den 13 mars att handla om EU-kommissionens meddelande från i höstas om förändringar inom den gemensamma jordbrukspolitiken, CAP.
– Vi kommer att kunna ha mer fokus på vad vi ska åstadkomma och bli mindre styrda i hur vi ska åstadkomma det, säger Maria Gustafsson, verksamhetsledare.

Carl-Johan Lindén är policyanalytiker vid EU Kommissionens DG Agri. Han kommer att presentera innehållet i kommissionens meddelande från i höstas om förändringar inom den gemensamma jordbrukspolitiken. Han kan beskriva hur deras meddelande ”Framtiden för livsmedel och jordbruk” kan tolkas i ett svenskt perspektiv och kommer även att svara på era frågor.

Tanken är bland annat att subsidiariteten ska öka genom att en ny förvaltningsmodell ("Delivery model") införs. Det innebär att beslut ska fattas på den lägsta ändamålsenliga nivån.

– Jag hoppas att fler ska bli medvetna om EU:s inriktning efter att ha lyssnat på Carl-Johan Lindén som föreläser på vårt webbinarium, säger Maria Gustafsson som är verksamhetsledare för Landsbygdsnätverket.

Tisdag 13 mars klockan 12:00. Du får en länk till webbinariet efter att du har anmält dig.

Publicerades