Landsbygdsnätverket
Författaren Josefine Qvarfordt delar med sig av sina erfarenheter i nästa avsnitt av Landet lär.

Författaren Josefine Qvarfordt delar med sig av sina erfarenheter i nästa avsnitt av Landet lär.

Landet lär – om ungaperspektivet i valberedningar

Josefine Qvarfordt har flerårig erfarenhet från olika förtroendeposter och är medförfattare till boken Ordning och bereda – Handbok för en kompetensbaserad valberedning. På tisdag den 27 februari berättar hon mer om detta viktiga ämne i webbinarieserien Landet lär.

Josefine är utbildad personalvetare och specialiserade sig under utbildningen på hur kompetens används inom arbetslivet. Genom sina erfarenheter av hur olika förtroendeposter tillsätts har hon sett behovet av en metod för kompetensbaserat valberedningsarbete. Under det här webbinariet delar hon med sig av sina erfarenheter av valberedningsarbete och metoder för att hitta rätt personer till föreningen.

Alla valberedningar spelar en viktig roll i föreningens årliga arbete. Det är ofta valberedningen som har trådar ut till potentiella nya engagerade personer och som kan öppna upp en styrelse till att vara inkluderande och bred, spännande och rolig.

Alla valberedningar har också olika utmaningar: det kan vara att få fler att ansöka, att bedöma de ansökningar som kommer in eller att ta fram en genomtänkt kravprofil för de uppdrag valberedningen ska bereda val till. Under det här webbinariet går vi igenom hela valberedningens process och öppnar upp för gott om utrymme för era frågor!

På webbinariet kommer du att lära dig:

  • Vad som är valberedningens uppdrag
  • Allt om valberedningens process:
  1. Förklara vad styrelseuppdraget innebär
  2. Skapa en kravprofil (önskelista)
  3. Hur ni bedömer dem som söker
  4. Hur ni gör ert slutgiltiga val

Tisdag 27 februari klockan 12:00. Du får en länk till webbinariet efter att du har anmält dig.

Publicerades