Landsbygdsnätverket
fossilfritt

Kampanjen "Landsbygden levererar fossilfritt" sprider goda exempel på lantbrukare och landsbygdsföretagare som investerat i fossilfri energi. Foto Mickan Thor

Landsbygden levererar fossilfritt – lär och inspireras!

Nu fortsätter Landsbygdsnätverkets kampanj Landsbygden levererar fossilfritt. Kampanjen, som sprider goda exempel på lantbrukare och landsbygdsföretagare som investerat i fossilfri energi, är en del i arbetet för en hållbar utveckling.

Sedan kampanjstarten i mars har Landsbygdsnätverkets arbetsgrupp för Gröna näringar implementerat regionala möten, filmer, artiklar, poddinslag och webbinarium. Fysiska träffar och möten har genomförts i Norr- och Västerbotten samt i Östergötland

- I höst fortsätter vi kampanjen på omställning till fossilfri energi med goda exempel från södra Sverige, säger Nils Lagerroth, samordnare i arbetsgruppen Gröna näringar, som står bakom kampanjen.

Möten och träffar

De fysiska möten och träffar som Landsbygdsnätverket arrangerat har genomförts tillsammans med regionala och lokala aktörer. Under dessa möten resonerar man om vilka verktyg och förändringar som krävs för att landsbygden ska kunna producera mer fossilfritt.

Nils Lagerroth igen;

- Det här är en omfattande kampanj med stor spridning och genomslagskraft över hela landet. Alla exempel som vi skildrar talar sitt tydliga språk - vi går mot en fossilfri framtid där landsbygden spelar en avgörande roll i omställningen.

Nästa fysiska träff sker den 21 november i skånska Önnestad. Program och anmälan kommer att finnas i Landsbygdsnätverkets kalendarium inom kort.

Filmer och artiklar

Missa inte möjligheten att ta del av ovan nämnda entreprenörers erfarenheter och tips om hur man kan gå tillväga för att ställa om sin produktion och samtidigt göra både ekonomiska och miljömässiga vinster.

Vill du också jobba för en hållbar utveckling och veta mer om grönt producerad energi?

Följ då våra filmer och artiklar och ta del av många spännande och inspirerande exempel om hur landsbygden levererar fossilfritt.

Filmer, artiklar, inspiration, information och matnyttiga länkar hittar du på vår samlingssida om fossilfri produktion. Länk till annan webbplats.

Publicerades