Landsbygdsnätverket
Landsbygden levererar fossilfritt

Låt dig inspireras av våra företagare i kampanjen Landsbygden levererar fossilfritt

Landsbygden levererar fossilfritt – med inspiratörer från hela landet

Under mars drar Landsbygdsnätverkets igång en kampanj som en del i arbetet för en hållbar utveckling. Idén är att sprida goda exempel på lantbrukare och andra landsbygdsföretagare som själva gjort investeringar i fossilfri energi.

Kampanjen består av regionala möten, filmer, artiklar och ett webbinarium. Mötena äger först rum i Norr- och Västerbotten och Östergötland och genomförs tillsammans med regionala och lokala aktörer. Där tas frågan upp om vad som krävs för att landsbygden ska kunna producera än mer fossilfri energi

- Vi har lagt upp kampanjen med många olika delar för att nå så stor spridning som möjligt, säger Nils Lagerroth, samordnare i arbetsgruppen Gröna näringar, som står bakom satsningen.

- Vi går mot en fossilfri framtid och landsbygden spelar en avgörande roll i den omställningen. Det vill vi lyfta.

Logotyp Landsbygden levererar fossilfritt

Först ut är filmkampanjen med företagare som gjort olika investeringar för att leverera fossilfritt. De kommer från norr till söder, precis som de personer som finns med i artikelexemplen.

Serina Ahlgren från RISE kommer den 27 mars att ha ett webbinarium i serien Landet lär med rubriken Jordbruket är en energianvändare - men också en energileverantör att lita på!

Kampanjen Landsbygden levererar fossilfritt kommer senare under året att fortsätta till fler län.

Se filmerna och läs artiklarna

Vill du se alla filmerna och läsa artiklarna går du in på vår sida om fossilfritt.

Anmäl dig Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. till webbinariet med Serina Ahlgren på temat Jordbruket är en energianvändare - men också en energileverantör att lita på!

Publicerades