Landsbygdsnätverket

Landsbygdsnätverket på Elmia

Idag öppnar Elmia lantbruk och i år är Landsbygdsnätverket på plats med information om det nya innovationsstödet. Det handlar om 440 miljoner till kreativa problemlösningar. Kom och träffa oss i monter B01:14 och lär mer om EIP-Agri.

Elmia+2015+Montern_opt

Mats Gustafsson från Landsbygdsnätverkets innovationssupport finns tillgänglig vid frågor som rör teknik. Inger Pehrson är samordnare för vårt innovationsarbete.

Elmia+2015+Bucht_opt

Det nya landsbygdsprogrammet satsar stort på innovationer. Syftet är ökad konkurrenskraft och hållbarhet inom jordbruk, trädgårds- och rennäring. EIP-Agri har 440 miljoner avsatta för dem som har en lösning eller idé vad gäller en ny produkt, metod, produktionsprocess eller ett nytt sätt att organisera saker.
– Vi är på Elmia för att presentera en fantastisk möjlighet som är helt unik. För första gången kan man arbeta med en utmaning som kan bli en innovation på betald arbetstid istället för på kvällarna, säger Inger Pehrson som är samordnare för innovationsnätverket inom Landsbygdsnätverket.

 

Lagarbete inom innovationsgrupperna

Från och med september i år finns det pengar att söka för den som är intresserad. Först kan man ansöka om ett så kallat gruppbildningsstöd. I en innovationsgrupp samarbetar exempelvis företagare, rådgivare, forskare och företrädare för någon annan bransch för att nå en lösning. På monterns golv står högar av tusenlappar som symboliserar den satsning som innovationsstödet innebär.

Elmia+2015+440+miljoner_opt

– Det här är exakt 440 miljoner, säger Inger Pehrson och pekar på staplarna. Vi vill få människor uppmärksamma på hur mycket pengar det är som kommer att delas ut under de kommande fem åren och vilka möjligheter det innebär.

 

Från onsdag till lördag den här veckan finns Inger Pehrson i montern tillsammans med Mats Gustafsson, ansvarig för teknikfrågor från EIP-Agris innovationssupport. I innovations-supporten finns sex experter till hands för att bistå i arbetet, såväl före ansökan som under planeringsarbetet.

Publicerades