Landsbygdsnätverket
En glad tjej framför en vägg med graffiti.

Foto: Tyler Nix/Unsplash

Landsbygdsnätverket söker kommunikatör

Sara, en av våra kommunikatörer är föräldraledig och nu söker vi dig som vill rycka in som vikarie för henne från april till och med december 2022.

Som kommunikatör i Landsbygdsnätverkets kansli jobbar du med en bredd av kanaler och kommunikationsformer. Du kommer att jobba nära samordnare i kansliet och arbetsgrupper i nätverket för frågor som rör smarta landsbygder, innovationsfrämjande och lokalt ledd utveckling. I det sammanhanget är du både kommunikationsstrateg och operativ kommunikatör. Du ingår i ett team på kansliet med 4 kommunikatörer och tillsammans hjälps ni åt med:

Webben och sociala medier - Administrera det som läggs upp på webben och sociala medier men också vid behov skapa struktur och innehåll i samarbete med de andra.

Nyhetsbrev - Var tredje vecka enligt ett rullande schema ansvara för att samla upp information till nyhetsbrevet, göra layout och publicera.

Kommunikationsstöd vid digitala möten och webbinarier, men eventuellt också vid fysiska träffar och hybridmöten. Det innebär att ge tekniskt stöd med digital plattform, ljus och ljud. Programleda webbinarier och stödja upplägg av programledning när andra ska moderera.

Kvalifikationer

Du är utbildad kommunikatör eller journalist. Du har erfarenhet av brett kommunikationsarbete där du fått erfarenhet av arbeta i något webbpubliceringsverktyg och som redaktör i sociala medier. Det är meriterande om du också har arbetat med bildmedier, digitala mötesplattformar och webbinarier. Det är en fördel om du tidigare har arbetat i webbpubliceringsverktyget Sitevision och enkätverktyget Apsis. Har du erfarenhet av kommunikation inom landsbygds-, fiske- eller vattenbruksfrågor och de målgrupper som finns inom dessa områden är det också meriterande till denna tjänst. Du är riktigt duktig på att skriva tydligt och begripligt, det vill säga klarspråk, både på svenska och engelska.

Som kommunikatör hos oss kommer du ha en bred roll och arbeta med flera olika spännande frågor parallellt. Det kräver därför att du har en god förmåga att strukturera ditt arbete och samtidigt kunna anpassa dig efter förändrade förutsättningar. Du behöver ofta snabbt kunna sätta dig in i nya frågor där du kanske inte alltid har all information, där behöver du ha förmågan att skapa en förståelse trots begränsad information och vara handlingskraftig för att komma framåt i arbetet.

Vem du är spelar roll. Om du får jobb hos oss kommer du att träffa många människor som du ska samarbeta med. Det behövs för att göra ett bra jobb, så du behöver ha en god samarbetsförmåga och tycka att samarbete med andra är roligt.

Anställningsform

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön
Varaktighet: 6 månader eller längre
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: 2022-04-01
Antal platser: 1

Kontaktpersoner

Maria Gustafsson, Kanslichef
Telefon: 036-155104

Eva Jirskog, Facklig representant för SACO
Telefon: 036-15 51 11

Gustav Helmers, Facklig representant för ST
Telefon: 036-15 64 64

Om Jordbruksverket

I Landsbygdsnätverket finns 120 organisationer och myndigheter som lär sig av varandra och samarbetar för hållbar landsbygdsutveckling. Nätverkets samordnande kansli finns vid Jordbruksverket.
Jordbruksverket finns för att främja en ökad och hållbar matproduktion och god djurvälfärd i hela Sverige. Vi bidrar till en levande landsbygd. Hos oss arbetar cirka 1600 personer. Huvudkontoret ligger i Jönköping men vi har även stor regional verksamhet.

Vi arbetar aktivt för att våra medarbetare ska vara hållbara och trivas på jobbet! Vi investerar långsiktigt i våra medarbetare och vill att de utvecklas tillsammans med oss! Vi erbjuder en god arbetsmiljö med generösa förmåner med upp till 35 semesterdagar, friskvårdsbidrag samt friskvårdstid. I en stor del av våra anställningar erbjuder vi en flexibel arbetstid, möjlighet att jobba mobilt och arbeta delar av arbetstiden på distans.

Läs mer om hur det är att arbeta på Jordbruksverket på vår webbplats: www.jordbruksverket.se/jobbahososs

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2022-01-12
Arbetsgivarens referensnummer: 2.4.6-22747/2021

Placeringsort är Jönköping med möjlighet att arbeta delar av arbetstiden på distans.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Ansök via Jordbruksverkets ansökningssystem Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerades