Landsbygdsnätverket
Börje Karlsson och Annika Andersson

Leader – vad är det? I podden Landet reder Börje Karlsson och Annika Andersson ut begreppen. Foto: Ida Lindhagen

Leader – vad är det? - nittonde avsnittet av podden Landet

Leader firar 20 år i Sverige. För en del är Leader ett helt okänt begrepp. Andra har hört talas om det men vet inte riktigt vad det är. Och så finns det de som arbetar med landsbygdsutveckling inom leaderfinansierade projekt varje dag. I dagens avsnitt av Landet reder vi ut vad Leader egentligen är!

Hör Annika Andersson som är verksamhetsledare på Leader Sjuhärad och har varit med sen starten. Och Börje Karlsson från Jordbruksverket, som har koll på det mesta när det gäller genomförda leaderprojekt och vilka resultat de fått.

– Alla är ju vinnare på att lokalsamhället aktiverar och mobiliserar sig, säger Annika Andersson. Det här handlar om att testa nya idéer. De får gärna vara innovativa och oprövade.

– Jag hittade cirka 3500 jobb när vi sammanställde och det är väl en hyffsad måluppfyllelse, cirka 92 procent av målvärdet, säger Börje Karlsson.

Medverkande i Landsbygdsnätverkets podd Landet:

Annika Andersson, verksamhetsledare på Leader Sjuhärad.

Börje Karlsson, utredare på Jordbruksverkets landsbygdsavdelning.

Journalist: Ida Lindhagen

Du kan lyssna på podcasten här nedan eller ladda ner appen Pocket Casts Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller lyssna via iTunes Podcaster Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Sök på: Landet Podcast
Alla avsnitt finns också samlade på vår sida för Landet.

#PoddenLandet i sociala medier

Publicerades