Landsbygdsnätverket

Många representanter på första nätverksträffen

I onsdags arrangerade nya Landsbygdsnätverket sin första träff. Närmare 160 personer deltog från en mängd olika organisationer.
– De här tillfällena ger alltid inspiration och öppnar ögonen, sammanfattade Bengt Almqvist från Skärgårdarnas riksförbund dagen.

Nätverksträff_141112_opt

Cirka 160 personer från en mängd organisationer kom till höstens nätverksträff.

Statssekreterare Elisabeth Backteman och hennes team på landsbygdsdepartementet bidrog med massor av svar på intressanta frågor som våra medlemmar hade fått ställa i förväg. Fyra workshoppar hölls på temana:

  • Stärkt konkurrenskraft inom gröna och blåa näringar genom närmare relation till konsumenterna och ökad medvetenhet om livsmedelskvalitet.
  • Hur vi i Sverige kan arbeta med att främja innovationer i lantbruket? Vilken nytta har vi av det Europeiska innovationspartnerskapet?
  • Hur kan vi jobba med stöden till service och bredband?
  • Vilken nytta kan landsbygden ha av stöden från de andra EU-finansierade programmen?

Framtidsspaning med spännande samtal och ett pass med en ny mötesmetod i form av blind dates fanns också på programmet.
– Vilken chans vi nu har. Nu när vi har fyra fonder att använda oss av. Se till att de som ni känner i era privata nätverk blir informerade. Bjud in er till kommuner och berätta, sammanfattade Lena Westman från Regionförbundet i Kalmar län som träffade Sametinget, kommun och Region Halland på sin blind date.

 

Hela dokumentationen hittar ni här.

Publicerades