Landsbygdsnätverket
Leader Bohuskust och Gränsbygd höll öppet hus under Mitt Europa 2017.

Leader Bohuskust och Gränsbygd höll öppet hus under Mitt Europa 2017. Foto: Jonas Nordigård

Mitt Europa visar ditt Europa

För andra året deltar Sverige i den europeiska satsningen Europe in My Region som vi i Sverige valt att kalla Mitt Europa. Under en dryg vecka visas projekt och företag upp som alla fått finansiering från olika eufonder.
– Jag hoppas att många av Landsbygdsnätverkets medlemsorganisationer nu tar chansen att visa upp sina satsningar tillsammans med andra under kampanjveckan, säger Tommy Nilsson från nätverkskansliet.

Förra året deltog 2700 projekt i 25 olika länder som tillsammans lockade 450 000 besökare. Mellan den 5-13 maj arrangeras kampanjen där Europadagen den 9 maj står i centrum. Projekten och företagssatsningarna är kärnan i satsningen. Med er hjälp vill vi lyfta fram och visa hur EU:s investeringar används och gör nytta lokalt. Du som deltagare får möjligheten att visa omvärlden din satsning och dela resultaten med en bredare publik.

Ditt projekt eller företagssatsning kommer att få uppmärksamhet, både på lokal och nationell nivå, och ingår i kampanjens gemensamma information.

Mer information hittar du på webbplatsen eufonder.se på sidan Delta med din EU-finansierade satsning! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler olika EU-projekt, med finansiering från flera fonder, visade sin verksamhet i ett öppet hus hos Region Gotland.

Fler olika EU-projekt, med finansiering från flera fonder, visade sin verksamhet i ett öppet hus hos Region Gotland.

Du kan arrangera ett öppet hus, en utställning, en rundvandring eller annat som ni kommer på – under en dag eller flera dagar under kampanjveckan.

– Gå gärna ihop inom ett leaderområde eller kanske en länsstyrelse och dra samman flera olika projekt till ett event inom ramen för Mitt Europa, uppmanar Tommy Nilsson som sitter med i planeringsgruppen för Mitt Europa tillsammans med företrädare för myndigheter, leaderområden, Interreg med flera.

Publicerades