Landsbygdsnätverket
Ölandskollage startbild

Välkommen till Leaderträff på Öland i april 2018! Foto: Jan Magnusson, Emma Rydnér, Oskar Lind och Ölands Turistbyrå

Nationell Leaderträff på Öland 2018

Nu är det klart var nästa nationella leaderträff blir. Möt såväl våren som landsbygdsentusiasm på Öland den 24 – 25 april 2018 på Strand Hotell i Borgholm. Mer detaljerad information kommer under vintern och våren.

Men redan nu får vi en välkomnande hälsning från leaderträffens värd - Lokal Utveckling KalmarÖland.

Välkomsthälsning från Lokal Utveckling KalmarÖland.

Denna gång landar nätverksträffen hos oss på Öland, Sveriges näst största ö och minsta landskap. Ett landskap som många i Sverige har ett förhållande till eftersom de flesta har någon gång varit här. För Kalmar är, tillsammans med Öland, bland Sveriges starkaste besöksdestinationer och varumärken.

Besöksnäringen i all ära men man får inte glömma att det finns ett rikt och aktivt liv utanför turistsäsongen, ett liv som i mångt och mycket är förutsättningen för att vi kan vara ett så attraktivt besöksmål.

Ölandsbilder

Foto: Jan Magnusson, Ölands Turistbyrå

Öland utvecklas

Lantbruksnäringen är ett typexempel på en verksamhet som är en förutsättning för att vi ska kunna vara ett attraktivt turistmål. De gröna näringarna i vår region har förvisso genomgått en stark modernisering men bedrivs ändå på traditionellt vis. En unik produkt för oss är bruna bönor där Öland i stort sett står för all bönodling i landet.

Ko

Foto: Mickan Thor

Värt att nämna är att på Öland finns det dubbelt så många kor som invånare!

En spännande utveckling är att Öland lyfter i fråga om vinodling där stora nya odlingar är igång och på väg att börja leverera. Överhuvudtaget är vi kända för all den goda maten på och från Öland. Om du klickar på länken kan själv se och höra tv-kocken Tareq Taylor njuta av Ölands mat och natur. Klicka här: Tareq Taylor på Öland Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kick-off för nästa programperiod

Företagande och entreprenörsandan är stor i området. Vid varje mätning som görs, så ligger vi i topp vad gäller antal företag/företagare per capita. Här finns naturligtvis, som i de flesta landsbygder runt om i Sverige, ett aktivt föreningsliv som gör skillnad. Kulturlivet har långa traditioner och inte minst konstnärer vallfärdar till ön på grund av det speciella ljuset.

Lokal Utveckling KalmarÖland har en lite mer anonym tillvaro under denna programperiod efter den mycket framgångsrika föregående perioden. Vi arbetar dock målinriktat mot nästkommande period och vi ser nätverksträffen som ett slags kick-off för kommande programperiod.

Foto: Jan Magnusson Strand Hotell Ölands Turistbyrå

Solen och vindarnas ö

Varmt välkomna till solen och vindarnas ö, hälsar vi;

Susanne Bredesjö Budge
Ordförande Lokal Utveckling KalmarÖland

Lars Wellin
Verkställande sekreterare Lokal Utveckling KalmarÖland

Publicerades